Και ο γιος του Θεοδωρικάκου προχωρά σε αγωγή €200.000 κατά του απόστρατου αξιωματικού

20 mins read

Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, έγινε γνωστό πως και ο γιος του, Δημήτρης Θεοδωρικάκος, προχωρά σε αγωγή κατά του απόστρατου αξιωματικού.

Όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, «προ ολίγης ώρας ελήφθη από την γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για όλες τις παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ».

«Με την ίδια εξουσιοδότηση μού δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ», συμπληρώνεται.

Την Τρίτη, μήνυση στον ίδιο άνθρωπο κατέθεσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μήνυση και στον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο

Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποιεί πως μήνυση θα κατατεθεί και κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, «για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, αλλά κατά του συγκεκριμένου προσώπου να καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως για την προσβολή της προσωπικότητάς του, με όσα καθημερινώς μέχρι σήμερα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε εις βάρος του, διεκδικώντας υπέρ του το ποσό των 100.000 ευρώ».

Τέλος, γνωστοποιείται πως οι σχετικές μηνύσεις και αγωγές θα κατατεθούν είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.

Θεοδωρικάκος: «Η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης»

Με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζει πως δεν θα αναφερθεί ξανά στο θέμα του γιου του καθώς  «η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης». 

Η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Με αφορμή την άθλια σκευωρία, που στήθηκε από σκοτεινά κέντρα εναντίον μου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και την κάθαρση που κάνουμε πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα πλήττει σε όλα τα επίπεδα και τον γιο μου Δημήτρη -που το μοναδικό του παράπτωμα είναι ότι είναι γιος μου- θέλω να τονίσω ότι: εφεξής δεν πρόκειται να αναφερθώ στο θέμα, αφού η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. 

Ο γιος μου εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του, τον κ. Κούγια, ώστε να προσφύγει εναντίον όλων εκείνων που επιχείρησαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή του. Ως πατέρας μόνο παραπέμπω στη δήλωσή μου: θα τους πάω μέχρι το τέλος. 

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα