ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαίγεται ο τόπος- Που χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος ξεπερνώντας τους 43°C- Καλλιάνος:...

Καίγεται ο τόπος- Που χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος ξεπερνώντας τους 43°C- Καλλιάνος: «Την Πέμπτη χειρότερα»

Ένα απίστευτο καμίνι είναι ολόκληρη η χώρα με κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών σήμερα και αύριο Πέμπτη, με το θερμόμετρο να ξεπερνά του 48°C.

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται από νωρίς το πρωί, με το κύμα καύσωνα να κορυφώνεται σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με άρθρο του meteo.gr «πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη 12/06. Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και ήταν ίση με 43.2 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.1 °C, ενώ 228 από τους 509 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 51 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 °C.

 

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο Mega  τόνισε ότι η σημερινή ημέρα δεν ήταν η χειρότερη παρότι ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 4 3 βαθμούς Κελσίου και προειδοποίησε ότι τα πράγματα αύριο Πέμπτη θα είναι χειρότερα από άποψη ζέστης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

 

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης είναι πιθανόν να φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και πιθανόν την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.