ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαϊλή: Επ' αόριστον αναβολή της απολογίας της - Ολοκληρώθηκε η 2η κατάθεση...

Καϊλή: Επ’ αόριστον αναβολή της απολογίας της – Ολοκληρώθηκε η 2η κατάθεση του πατέρα της

Η Εύα Καϊλή δεν θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Βελγίου, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το σκάνδαλο Qatargate.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κλήση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για πρόσθετες εξηγήσεις, αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι «στις 19 Ιανουαρίου θα βρεθεί πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δούμε εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Ο ανακριτής είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν είχε στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της κ. Καϊλή, ούτε βρήκε άλλα στοιχεία από την παρακολούθηση της επί έναν χρόνο. Εξέφρασα την απορία μου στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση περί προφυλάκισης της κ. Καϊλή και ο κ. Κλες, ο ανακριτής, είπε τότε δεν τα έχω τώρα, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να τα έχω αργότερα και για αυτό την κρατώ προφυλακισμένη», δήλωσε  ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σήμερα, εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και η σύντροφος του και μάλιστα «χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις», πρόσθεσε ο ποινικολόγος. Η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, το Politico με άρθρο του αναφέρεται για τη στενή σχέση που είχαν οι δύο γυναίκες και ότι η Μαρί Αρενά, η πρόεδρος σήμερα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ένα από τα πρόσωπα που κάλεσε η Εύα Καϊλή μετά την έφοδο της βελγικής αστυνομίας στις 9 Δεκεμβρίου, ταξίδεψε στο Κατάρ αλλά δεν ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι το ταξίδι και η διαμονή ήταν πληρωμένα από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Η ίδια η Βελγίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε το λάθος αλλά επέρριψε την ευθύνη στη γραμματέα της για την οποία είπε ότι δεν υπέβαλε τα σχετικά έγγραφα ως όφειλε. Η Αρενά αντιμετωπίζει κυρώσεις που περιλαμβάνουν από χρηματική ποινή 10.140 ευρώ έως απαγόρευση εκπροσώπησης του ευρωκοινοβουλίου για έναν χρόνο.