ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαιρός: Κόντρα μετεωρολόγων για επερχόμενη νέα κακοκαιρία

Καιρός: Κόντρα μετεωρολόγων για επερχόμενη νέα κακοκαιρία

H χώρα βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο σφοδρής επιδείνωσης του καιρού, ωστόσο έχει ξεσπάσει μεταξύ των μετεωρολόγων οι οποίοι έχουν «βγάλει τα μαχαίρια» για τις επόμενες ημέρες.

Αφορμή οι προβλέψεις για νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη Παρασκευή, με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να διαψεύδει με ανάρτησή του τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος ήταν αυτός που έκρουσε το καμπανάκι.

Μια κακοκαιρία που όπως είπε αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα αφορά το διάστημα Παρασκευή με Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι «από την Παρασκευή (29.09.2023) και μέχρι την Κυριακή (01.10.2023) τουλάχιστον, θα οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα. Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου».

«Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο»

Από την μεριά του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επεσήμανε ότι «τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία»

«Προσοχή! Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η είδηση ότι αναμένεται νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή. Τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω», έγραψε στο Facebook.

Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το όλο αυτό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που στο πέρασμά του αφήνει από τεράστιους όγκους νερού μέσα σε λίγες ώρες εως και χοντρό χαλάζι συνοδεία μεγάλου αριθμού αστραπών – κεραυνών, δε φαίνεται να εγκαταλείπει εύκολα τη χώρα μας. Τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουμε από τα προγνωστικά μας συστήματα έντονα, την τάση αυτό το βαρομετρικό χαμηλό να προσπαθεί να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά στη θαλάσσια έκταση του νοτίου Ιονίου και προς τη δυτική Κρήτη.

Εάν επαληθευτούν αυτά τα σενάρια θα πρέπει από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση του καιρού που θα αφορά τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα, πρόσκαιρα και πιο εσωτερικά στον ηπειρωτικό κορμό με αυξημένο τον κίνδυνο για σφοδρές βροχές – καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικότατα προβλήματα.

Οι πιο υψηλές πιθανότητες να συμβεί αυτό εστιάζονται προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολικά και νότια παράλια Πελοποννήσου.

Το όλο σύστημα φαίνεται να τείνει να συμπεριφερθεί σαν μια έντονη κυκλωνική ροή αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε στους Κυκλώνες τηρουμένων πάντα των αναλογιών σε ότι αφορά την αντίστοιχη θαλάσσια έκταση που θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί.

Η κατάσταση χρειάζεται ιδιαίτερη παρακολούθηση και κατάλληλη προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενδεχόμενο που παρουσιάζεται έντονα στα δικά μας προγνωστικά συστήματα τις τελευταίες ώρες».