ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαρουσάκης: «Έρχεται πολικό κύμα στην Ελλάδα»- Αναλυτικά η πρόγνωση

Μαρουσάκης: «Έρχεται πολικό κύμα στην Ελλάδα»- Αναλυτικά η πρόγνωση

Καλός είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερος μέρος της χώρας όμως από την Τσικνοπέμπτη φαίνεται να είναι προ των πυλών η είσοδος του πολικού ψύχους από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται πολικό ψύχος μετά την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρτίου).

Όπως αναφέρει, φαίνεται ότι οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα κυλήσουν με διαδοχικές κακοκαιρίες, ενώ στις 10 με 12 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την Τσικνοπέμπτη, θα έρθει ένα πολικό κύμα στην Ευρώπη, το οποίο πιθανότατα θα επηρεάσει και τη χώρα μας και θα φέρει τσουχτερό κρύο.

H πρόβλεψη Μαρουσάκη για τον καιρό των επόμενων ημερών

Με το μέτωπο τοπικά ισχυρών καταιγίδων να διασχίζει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.
Από αύριο ο καιρός βελτιώνεται αν και θα επιμείνει μια αστάθεια, ενώ μέχρι το μεσημέρι περίπου η ζώνη καταιγίδων θα επηρεάζει τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.
Η Κυριακή θα είναι μια πολύ ωραία καιρικά ημέρα, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένουμε και πάλι ένα αντίστοιχο με το σημερινό μέτωπο βροχών – καταιγίδων.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ

Την είδηση είχε αναφέρει πρώτο ένα καιρικό site όπως φαίνεται παρακάτω: