ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαρουσάκης: «Καλοκαίρι φέρνει ο "Ωμέγα Εμποδιστής" τις επόμενες ημέρες» - Πόσο θα...

Μαρουσάκης: «Καλοκαίρι φέρνει ο “Ωμέγα Εμποδιστής” τις επόμενες ημέρες» – Πόσο θα κρατήσει

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στα social media, ανέφερε πως “Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καλοκαιρία στην Ελλάδα”.

“Ένας μήνας που όπως λέει η παροιμία μπορεί να μυρίσει και καλοκαίρι (όχι ότι έχουμε δει και βαρυχειμωνιά μέχρι στιγμής), μπορεί όμως και να αγριέψει φέρνοντας τον βαρύ χειμώνα”, σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης “Οδηγούμαστε σε επιβεβαίωση του πρώτου μισού της παροιμίας, μιας και αν αφήσουμε στην άκρη το σύντομο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου μέσα στο Σάββατο, οδηγούμαστε ολοταχώς προς ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες“.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη,Το αίτιο αυτής της εξέλιξης είναι ένα ατμοσφαιρικό βουνό που καθώς το κοιτάμε στους χάρτες καιρού μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ΩΜΕΓΑ, δίνοντας έναν τύπο εμποδισμού στην Μετεωρολογία, γνωστό σαν Ωμέγα εμποδιστής”.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα απλωθεί από πάνω μας χαρίζοντάς μας για κάποιες ημέρες προστασία από τις κακοκαιρίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες”, διευκρινίζει ο μετεωρολόγος.

 

 

Αν τώρα θέλουμε να κλείσουμε πονηρά το μάτι για το πώς θα κυλήσει ο καιρός στο πρώτο μισό του μήνα, με τη βοήθεια και της μεθόδου πολλαπλών τρεξιμάτων (δεύτερος χάρτης), μπορούμε να πούμε με μια καλή βεβαιότητα ότι αυτό το διάστημα καλοκαιρίας θα μας συντροφεύει μέχρι και τις 8 με 9 του μήνα περίπου, με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα“, συνεχίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΡΤΗΣ

Στη συνέχεια και μέχρι τις 12 με 13 περίπου του μήνα φαίνεται το ατμοσφαιρικό αυτό βουνό να εξασθενεί, ανοίγοντας τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τα δυτικά και βόρεια να κινηθούν προς τη χώρα μας ρίχνοντας και τη θερμοκρασία που και πάλι όμως θα είναι σε υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή τιμές. Από εκεί και μετά η αβεβαιότητα αυξάνει με την τάση όμως να μας δείχνει άστατο καιρό“, καταλήγει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Δείτε την ανάρτηση: