ΑρχικήΕπικαιρότηταΚακοκαιρία Elias: Εκκενώνεται ο Αμπελώνας του Παλαμά Καρδίτσας και χωριά σε Φθιώτιδα...

Κακοκαιρία Elias: Εκκενώνεται ο Αμπελώνας του Παλαμά Καρδίτσας και χωριά σε Φθιώτιδα και Φάρσαλα

Εφιαλτική νύχτα σε Παλαμά Καρδίτσας, Φθιώτιδα και Φάρσαλα, τα οποία βάλλονται από την κακοκαιρία Elias.

Ακόμη ένα μήνυμα από το 112 ήχησε σήμερα Τετάρτη (27.9.2023) για εκκένωση περιοχής, αυτή τη φορά στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Αμπελώνα του Παλαμά Καρδίτσας, λόγω πλημμυρών που προκαλεί η επέλαση της κακοκαιρίας Elias στη Θεσσαλία.

«Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 για τους κατοίκους του οικισμού του πολύπαθου χωριού της Καρδίτσας από την κακοκαιρία.

Νωρίτερα σήμερα εστάλη μήνυμα του 112 για την εκκένωση των χωριών Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα, ενώ παράλληλα οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση 4 χωριών των Φαρσάλων, το Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, την Υπέρια και τον οικισμό Πυργάκια.

Εκκένωση χωριού χρειάστηκε και στη Λάρισα, καθώς οι κάτοικοι του Σωτηρίου κλήθηκαν από μήνυμα του 112 να εκκενώσουν προς την πόλη.

Δείτε το νέο μήνυμα του 112:

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι νωρίτερα εστάλη και μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την πόλη, η οποία μετράει πληγές από την επέλαση του φονικού Daniel, όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στον Βόλο έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί πολιτών και η πόλη βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Elias.

Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Πετρίλιας και της Σοφιάδας στη Φθιώτιδα

Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Πετρίλιας και της Σοφιάδας στη Φθιώτιδα, γύρω στις 21:00 της Τετάρτης (27.9.2023) για να εκκενώσουν τις περιοχές τους προς Νέο Μοναστήρι, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα για εκκένωση περιοχών, μετά την εκκένωση του χωριού Σωτήριο στη Λάρισα. Τώρα, οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση των χωριών Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα, καθώς η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.

Παράλληλα, οι Αρχές προχωρούν σε προληπτική εκκένωση 4 χωριών στα Φάρσαλα. Πρόκειται για το Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, την Υπέρια και τον οικισμό Πυργάκια.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα απομακρυνθείτε προς Νέο_Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.