ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαλά νέα από Pfizer! Η τρίτη δόση αδρανοποιεί τη μετάλλαξη Όμικρον

Καλά νέα από Pfizer! Η τρίτη δόση αδρανοποιεί τη μετάλλαξη Όμικρον

Aισιόδοξα νέα έρχονται από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολιών έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες που συνεργάζονται για την παρασκευή ενός εκ των εμβολίων κατά της covid, η 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου αδρανοποιεί την παραλλαγή Όμικρον.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που επικαλούνται οι δύο εταιρείες Pfizer και BioNTech, φαίνεται να είναι ξεκάθαρο ότι η προστασία από τον κορωνοϊό βελτιώνεται έπειτα από την 3η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εταιριών, προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι τρεις δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 εξουδετερώνουν την παραλλαγή Όμικρον (B.1.1.529 lineage), ενώ δύο δόσεις δίνουν σημαντικά μειωμένους τίτλους εξουδετέρωσης.

Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer αυξάνει τους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά 25 φορές σε σύγκριση με δύο δόσεις, έναντι της παραλλαγής Όμικρον. Οι τίτλοι μετά την αναμνηστική δόση είναι συγκρίσιμοι με τους τίτλους που παρατηρούνται μετά από δύο δόσεις έναντι του ιού, οι οποίοι σχετίζονται με υψηλά επίπεδα προστασίας.

Οι εταιρείες συνεχίζουν να προωθούν την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την Όμικρον και αναμένουν να το έχουν διαθέσιμο έως τον Μάρτιο σε περίπτωση που χρειαστεί προσαρμογή για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου και της διάρκειας προστασίας.