Καμπανάκι από Γραβάνη – Στο έλεος του κορωνοϊού το 55% των πολιτών

8 mins read

Καμπανάκι κινδύνου σχετικά με την πορεία της πανδημίας χτύπησε ο καθηγητής  Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, τονίζοντας πως το 55% του πληθυσμού βρίσκεται στο έλεος του κορωνοϊού.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το ποσοστό αυτό προκύπτει από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το 5-7% πλήρως εμβολιασμένων με ασθενές ανοσοποιητικό και το 10-15% των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους και χρειάζονται την τρίτη δόση.

«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε (σ.σ. τον κοροναϊό)», δήλωσε ο καθηγητής, ενώ εκτίμησε ότι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο ακόμα και μέσα στον επόμενο χρόνο, εφόσον εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Σε αυτή την περίπτωση είπε πως «θα μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι, χωρίς προβλήματα».

Για τη φυσική ανοσία και τα εμβόλια

Τέλος, επεσήμανε ότι η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερης δύναμης και εμβέλειας σε σχέση με εκείνη που προσφέρει το εμβόλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι την «επιλέξουν» θα πληρώσουν το τίμημα, ενώ κάποιοι θα χάσουν και τη ζωή τους. «Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι από το εμβόλιο», υπογράμμισε.

Facebook Comments