ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαμπανάκι για Μύκονο και άλλα νησιά - Υποχρεωτικά 2 τεστ την εβδομάδα...

Καμπανάκι για Μύκονο και άλλα νησιά – Υποχρεωτικά 2 τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους στην εστίαση

Στη σημερινή ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη. «Σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης πως η ιχνηλάτηση δείχνει πως οι νέοι επιστρέφοντας από τις διακοπές «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον. Για τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, υπογράμμισε ότι πολλοί από όσους «κολλάνε» δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό, πως δεν γνωρίζουν αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή, ενώ ο δείκτης θετικότητα έφτασε το 3,5% στην επικράτεια.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απηύθυνε νέο κάλεσμα στους νέους για να εμβολιαστούν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως είπε, στις περιοχές που «κοκκινίζουν» οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ.