Κανάκης προς Στάη: "Δεν κλέβουμε, απλώς βλέπουμε το web tv του OPEN"

13 mins read

Οι Ράδιο Αρβύλα απάντησαν στην Έλλη Στάη, που με χθεσινό γραπτό κείμενό της ζητούσε εξηγήσεις από την εκπομπή του Αντώνη Κανάκη και τον ΣΚΑΪ σχετικά με την προέλευση των πλάνων από την συνέντευξή του πρωθυπουργού. Στο υλικό που προέβαλαν οι Ράδιο Αρβύλα εμφανίζονται ο Αλέξης Τσίπρας και η Έλλη Στάη να έχουν ένα θερμό διάλογο, κάνοντας αστεϊσμούς λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης.
Στην ανακοίνωσή τους, οι Ράδιο Αρβύλα, απαντούν στους ισχυρισμούς περί υποκλοπής υλικού της Έλλης Στάη, λέγοντας ότι “η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο”, από όπου και προέρχεται το απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή της Δευτέρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Επειδή διατυπώθηκαν δημόσια (από έλλειψη ενημέρωσης για τα πραγματικά γεγονότα θέλουμε να πιστεύουμε), αναληθείς ισχυρισμοί για θέματα στα οποία έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως η υποκλοπή ή η κλοπή υλικού, είμαστε υποχρεωμένοι – με πολύ καλή διάθεση προς όλους τους εμπλεκόμενους – να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με την προέλευση του αποσπάσματος από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Open”, που προβλήθηκε στην εκπομπή μας τη Δευτέρα 11/2/19.
Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, δεν έχει γίνει ποτέ χρήση κανενός προϊόντος υποκλοπής από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.
Η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο.
Ενημερώνουμε λοιπόν, πως και το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν.
Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του.
Από εκεί, από το web tv του “Open” δηλαδή, οι συνεργάτες μας αλίευσαν το ήδη δημοσιοποιημένο αυτό απόσπασμα, στις 11 η ώρα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.
Ευχαριστούμε πολύ,
“Ράδιο Αρβύλα”

Facebook Comments