Καρυπίδης (παραολυμπιονίκης) στο Action24: Χωρίς ράμπα για ΑμεΑ το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Δέσμευση για λύση από το Δ. Αθηναίων (Video)

13 mins read

Ο παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα και σε επίσκεψη του στην πλατεία Συντάγματος διαπίστωσε πως δεν έχει τοποθετηθεί ράμπα για ΑμεΑ στον χώρο που οδηγεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να καταγράψει σε βίντεο την απουσία ράμπας που να διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο μνημείο.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε στην σελίδα του στο Facebook, έλαβε μεγάλη αποδοχή και στήριξη από τους χρήστες των social media.

Δείτε εδώ το βίντεο που κοινοποίησε ο Δ. Καρυπίδης στο Facebook:

https://www.facebook.com/dkaryp/videos/788636598237699/

Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση μίλησε για το ζήτημα και το αίτημα του στο Action24 και την εκπομπή Briefing, με τον δημοσιογράφο Γ. Πιέρρο.

«Στην αρχή δεν το πίστεψα. Λέω, δεν μπορεί κάπου θα υπάρχει μια ράμπα. Έμεινα έκπληκτος. Δεν το περίμενα πως στο κεντρικότερο σημείο της χώρας, έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο να μην υπάρχει πρόσβαση» δήλωσε και πρόσθεσε «Στην αρχή δεν το πίστεψα, αλλά είπα οκ. Το έχουμε δει σε πολλά σημεία της χώρας, αλλά πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό. Αυτομάτως πήρα το κινητό, κατέγραψα το βίντεο και το κοινοποίησα στα social media. Ζήτησα από όλους τους φίλους να το κοινοποιήσουν άμεσα και πράγματι αυτό συνέβη».

Ακόμη, ο Δ. Καρυπίδης σχολίασε πως «ο κόσμος με στήριξε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Υπήρχε μεγάλη και θετική ανταπόκριση. Και κατόπιν, όλοι μιλούσαν αρνητικά για το πώς λειτουργούσε το σύστημα και το κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά ούτε εγώ το περίμενα».

Σημειώνεται ότι η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής Briefing, αναδεικνύοντας το θέμα,  επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων, Βασίλη – Φοίβο Αξιώτη, ο οποίος δήλωσε, σχετικά με την απουσία ράμπας, ότι αναμένουν απάντηση από την τροχαία – έγκριση, η οποία αναμένεται να δοθεί σε δύο με τρεις ημέρες και κατόπιν, είναι ζήτημα ημερών να τοποθετηθεί ράμπα προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να είναι πλέον προσβάσιμο και στα ΑμεΑ.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή Briefing:

Facebook Comments

Τελευταία Νέα