ΑρχικήΕπικαιρότηταΚασσελάκης: Πώς έχασε ο πατέρας του το σπίτι στην Εκάλη και τη...

Κασσελάκης: Πώς έχασε ο πατέρας του το σπίτι στην Εκάλη και τη μεγάλη περιουσία του- Ο κομβικός ρόλος ενός δικηγόρου

“Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Η εκπομπή “Live News” του Mega ερεύνησε την υπόθεση της οικογένειας Κασσελάκη, και έφερε στο φως στοιχεία για την εταιρεία του πατέρα του, η οποία, σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου, φτιάχτηκε με χρήματα που είχε εξοικονομήσει η μητέρα του, οδοντίατρος στο επάγγελμα.

 

 

Η εταιρεία, τα χρέη και η πτώχευση

Σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής, η εταιρεία του πατέρα του Στ. Κασσελάκη, η οποία είχε ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ναυτιλιακών χρωμάτων και επιχρισμάτων, μπήκε σε δίνη όταν κατηγορήθηκε από συνέταιρό του.

Ο συνέταιρος του πατέρα του Κασσελάκη, τον κατηγόρησε ότι παρουσίαζε ανύπαρκτες οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, τις οποίες ο συνεταίρος πλήρωνε, πιστεύοντας ότι ήταν αληθινές. Η δικαστική απόφαση ανέφερε πως “διαβεβαίωσαν ψευδώς τον εγκαλούντα ότι η πρώτη εγκαλούσα είχε οφειλές σε δύο μεγαλοπρομηθευτές της ύψους 800.000 ευρώ οπότε υπήρχε άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της εταιρίας οι κατηγορούμενοι επέδειξαν μια ψευδή λογιστική αποτύπωση (ισοζύγιο). Με τις ψευδείς αυτές παραστάσεις ο εγκαλών πείστηκε και κατέβαλε στις 21-2-2003 ως δάνειο το ποσό των 600.000 ευρώ”.

Ο πατέρας του Κασσελάκη και διαχειριστής της εταιρείας, στην οποία ποσοστό 10% είχε ο γιος του, ανήλικος τότε, κατηγορήθηκε ότι κρατούσε για τον ίδιο τα χρήματα, προκαλώντας ζημιά στον συνεταίρο.

“Δεν το εισήγαγε στο ταμείο της τελευταίας της οποίας είχε τη διαχείριση, αλλά το ενσωμάτωσε στην περιουσία του ιδιοποιούμενος αυτό παράνομα”, αναφερόταν στη δικαστική απόφαση. Ο Κασσελάκης, μετά την καταδικαστική απόφαση, είχε προσφύγει και στον Άρειο Πάγο, όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε.

 

 

Η αθώωση του πατέρα του Κασσελάκη

Ο αστυνομικός συντάκτης των “Νέων” και του “Βήματος“, Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή “Live News” πως το 2002-2003, όταν είχε μπει συνεταίρος του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη ένας συγκεκριμένος δικηγόρος, υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες οικονομικές κατηγορίες για εκκρεμείς συναλλαγές και για μεγάλα χρηματικά ποσά και μάλιστα υπήρχε σε διαδικασία ένα δικαστήριο.

Στην πορεία έχασε και το εργοστάσιο αλλά και το σπίτι στην Εκάλη, καθώς υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα. Το 2008-2009, έγινε παραπομπή του πατέρα Κασσελάκη στο δικαστήριο. Αργότερα, υπήρξε μία ενέργεια ώστε η πλευρά Κασσελάκη να μην παραπεμφθεί στο Εφετείο για τη συγκεκριμένη δίκη, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη το 2015 μετά από πολλές αναβολές και ο κ. Κασσελάκης αθωώθηκε.

Ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από τις αναφορές για το παραδικαστικό κύκλωμα

Ο δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε συνέταιρος του πατέρα του και έδωσε το χρηματικό ποσό στον πατέρα Κασσελάκη, φαίνεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί το 2005.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να είχε επαφές και με άλλους κατηγορούμενους του παραδικαστικού κυκλώματος και να είχε εμπλακεί σε κάποιες υποθέσεις που ερευνούσε τότε ο Άρειος Πάγος για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος, ως νομικός εκπρόσωπος. Είχε γίνει έρευνα τότε στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης και είχε αποκαλυφθεί πως ο δικηγόρος αυτός είχε δώσει το αυτοκίνητό του σε συγκεκριμένο δικαστή, ο οποίος υποχρεώθηκε αργότερα να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα, με την αναφορά πως ο συγκεκριμένος δικαστής έδινε το “παρών” στο γραφείο του συνεταίρου του κ. Κασσελάκη, δηλαδή του δικηγόρου. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και σήμερα έχει αποβιώσει.

Οι δικαστικές αποφάσεις

Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο αφορούσε μία αντιδικία μεταξύ της οικογένειας Κασσελάκη και του συνεταίρου της. Το πρώτο βούλευμα είναι εναντίον του και έναν χρόνο μετά βγαίνει το δεύτερο βούλευμα. Ο πατέρας του κ. Κασσελάκη είχε προσφύγει κατά του συνεταίρου του, όμως η υπόθεση δεν βγήκε υπέρ του.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου