ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατάθεση σταθμάρχη: «Με χτύπησαν πισώπλατα, χωρίς έλεος» - Επιχείρηση εντοπισμού τους

Κατάθεση σταθμάρχη: «Με χτύπησαν πισώπλατα, χωρίς έλεος» – Επιχείρηση εντοπισμού τους

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης από δύο άνδρες στο μετρό της Ομόνοιας, περιέγραψε στην κατάθεσή του στις Αρχές, ο 52χρονος σταθμάρχης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, οι δύο δράστες ήταν ηλικίας από 17 έως 23 ετών και μιλούσαν καλά ελληνικά. Επιπλέον, είπε πως θυμάται πολύ καλά τα πρόσωπά τους και πως είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει.

«Με χτυπούσαν βάναυσα»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος του Μετρό ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.
«Τους είπα να φορέσουν τη μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα. Εκείνοι με έβρισαν, αντέδρασαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα το τρένο έφτανε στον σταθμό. Κατέβηκα και οι δύο νεαροί με ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Open.
Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο υπάλληλος, οι νεαροί τον χτύπησαν αρχικά πισώπλατα, τον έριξαν στο έδαφος και συνέχισαν να τον χτυπούν «βάναυσα και χωρίς έλεος».

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν τα προφίλ των δραστών, καθώς προς το παρόν το μόνο στοιχείο που διαθέτουν είναι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. 
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί αναμένεται να μιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες και με εργαζομένους του Μετρό που είδαν το περιστατικό. Επίσης θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία τους όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τους σταθμούς αλλά και έξω από αυτούς.

«Υπάρχουν σταθμοί χωρίς αστυνομικό»

Στο περιστατικό ξυλοδαρμού του σταθμάρχη αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Σταθμαρχών, καταγγέλλοντας πως «υπάρχουν σταθμοί που δεν έχουν κανέναν αστυνομικό».
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε πως συμβαίνουν πολλά τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια, «ξυλοδαρμοί και επιθέσεις για διάφορα γεγονότα», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε πως «υπήρχε σχέδιο για καλύτερη αστυνόμευση του Μετρό αλλά έμεινε στις καλένδες».
«Εμείς αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους μία καλύτερη αστυνόμευση. Στην Ομόνοια έτυχε και υπήρχε ένας αστυνομικός, σε άλλους σταθμούς δεν υπάρχει κανένας αστυνομικός και οι συνάδελφοι νιώθουν ανασφαλείς. Τα περιστατικά διαρκώς αυξάνονται και όπως καταλαβαίνετε έχουμε το άγχος πως πάμε στη δουλειά μας και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε στο σπίτι μας σώοι και αβλαβείς».