ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαταδρομικές επιθέσεις τη νύχτα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - 29 προσαγωγές

Καταδρομικές επιθέσεις τη νύχτα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – 29 προσαγωγές

Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησαν καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμούς σε καταστήματα και ΑΤΜ τόσο στην Αθήνα και την οδό Μητροπόλεως, όσο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι επιδρομές αυτές ερμηνεύονται από την αστυνομία ως αντίποινα για τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πορεία 150-200 ατόμων, με συνθήματα και φέιγ βολάν, από το Μοναστηράκι και λίγη ώρα αργότερα, καταγράφηκε μπαράζ βανδαλισμών στην οδό Μητροπόλεως.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια, καθώς και σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε ΑΤΜ ενώ έγραψαν συνθήματα τους τοίχους στους γύρω δρόμους.

Στα Εξάρχεια το χριστουγεννιάτικο δέντρου δεν παρέμεινε παρά μόνο μερικές ώρες. Στη διάρκεια της νύχτας κάποιοι τα κατάφεραν να βάλουν φωτιά στο δέντρο, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του.

Επεισόδια έγιναν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν άγνωστοι λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα. Περίπου 30 άτομα πετούσαν πέτρες προκαλώντας φθορές σε μαγαζιά που βρίσκονται στη περιοχή, για να διαφύγουν τρέχοντας στη συνέχεια από την οδό Ναυαρίνου. Μετά από λίγη ώρα, έγιναν 29 προσαγωγές από την αστυνομία, στην οδό Εγνατίας, κοντά στη Καμάρα. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί.

Ακολούθησε νέα καταδρομική επίθεση στις 40 Εκκλησιές. Σύμφωνα με το ThessNews οι άγνωστοι, στις 4 τα ξημερώματα, πυρπόλησαν στην οδό Επταπυργίου κοντά στη Μονή Βλατάδων δύο μικρά σκαπτικά μηχανήματα ενώ στην οδό Βιζυηνού έκαψαν ένα βαν αλυσίδας σούπερ μάρκετ και ένα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς.