Καταγγελία για τα KFC: Απολύουν τους διανομείς λόγω e-food και Wolt

11 mins read

Μετά τα όσα έγιναν με την e-food, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό –Τουρισμό καταγγέλλει σήμερα ότι η αλυσίδα ταχυφαγείων KFC προχώρησε σε μαζική απόλυση διανομέων προκειμένου να συνεργαστεί με πλατφόρμες διανομής.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

Σε ομαδικές απολύσεις προβαίνει η γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, στο τμήμα των διανομέων.

Μόλις προχθές προχώρησε στην απόλυση 13 συναδέλφων διανομέων από το κατάστημα του Παγκρατίου και σε τηλεφωνική παρέμβαση της Ομοσπονδίας παραδέχθηκαν πως θέλουν να καταργήσουν το τμήμα διανομής για να συνεργαστούν με τις δύο γνωστές πλέον πλατφόρμες που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ UBER ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Ζητούμε την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για να σταματήσουν οι απολύσεις και να ακυρωθούν αυτές που ήδη έχουν γίνει.

Θυμίζουμε στο Υπουργείο Εργασίας πως ο εν λόγω εργοδότης ήταν ιδιοκτήτης και της αλυσίδας Pizza Hut και πρόσφατα αποχώρησε αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους άνεργους και είχε δεσμευτεί πως θα απορροφούσε προσωπικό στα KFC.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν θα επιτρέψουμε στο βωμό του κέρδους να καταστρέφονται ζωές.

Αιτούμαστε δημοσίως από το Υπουργείο Εργασίας, τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση με σκοπό την εύρεση λύσης.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό και με την συνδικαλιστική μας δράση, καθώς πιστεύουμε πως είναι η αρχή μιας τακτικής των οργανωμένων αλυσίδων εστίασης να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό προσωπικό χωρίς δικαιώματα.

Περιμένουμε την ανταπόκριση από το Υπουργείο Εργασίας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα