Κατάληψη στο ΑΠΘ για τις ουρές στη φοιτητική λέσχη

10 mins read

Από το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Γεωολογίας και ΜΜΕ πραγματοποιούν κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητώντας να δοθεί λύση στο θέμα της συμφόρησης που παρατηρείται στην κυρίως αίθουσα της Φοιτητική Λέσχης του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρει το in.gr, το φοιτητικό συσσίτιο της εργολάβου εταιρείας, που έχει ανακηρυχτεί ανάδοχος ύστερα από δημόσια διαγωνιστική διαδικασία, διανέμεται στους χώρους σίτισης δύο μεγάλων αιθουσών, χωρητικότητας 1.000 ατόμων (Κάτω Λέσχη στη συμβολή των οδών Εγνατίας & 3ης Σεπτεμβρίου) και 500 ατόμων (Άνω Λέσχη επί της Αγίου Δημητρίου).

Οι φοιτητές ζητούν τη μόνιμη και σταθερή λειτουργία της Άνω Λέσχης για την αποσυμφόρηση των ουρών που δημιουργούνται στην Κάτω Λέσχη, μιλώντας για «εκρηκτική κατάσταση» και για «φοιτητές που καθημερινά στοιβάζονται σε ουρές πολλών μέτρων για ένα πιάτο φαγητό».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης ΑΠΘ, και αναπληρωτής καθηγητής, κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης τόνισε ότι από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους και μέχρι τις αρχές του τρέχοντος μήνα υπήρχε πρόβλημα λειτουργίας στην Άνω Λέσχη, λόγω κατασκευαστικών εργασιών που έπρεπε να ολοκληρωθούν, προκειμένου να επανασυνδεθεί η δεύτερη παροχή νερού.

Και εξήγησε ότι «Με το που έγινε η επανασύνδεση και της δεύτερης παροχής νερού άνοιξε η Άνω Λέσχη από αρχές Νοεμβρίου, με το καθεστώς που ίσχυε. Οι φοιτητές, όμως, έχουν δίκαιο γιατί υπάρχουν πέραν της Τρίτης και Πέμπτης και άλλες μέρες που παρατηρούνται συνωστισμός και ουρές. Αυτό βεβαίως είναι καλό με την έννοια ότι υπάρχει αύξηση της προσέλευσης των φοιτητών».

Facebook Comments