ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατασκευαστικό έργο της χρονιάς το κτήριο ΑΜΕΑ στο Ελληνικό – Ακολουθεί ο...

Κατασκευαστικό έργο της χρονιάς το κτήριο ΑΜΕΑ στο Ελληνικό – Ακολουθεί ο Πύργος Πειραιά και η Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής – Κρήτης

Έργο της χρονιάς 2023 αναδείχτηκε το Κτηριακό Συγκρότημα ΑμεΑ στο Ελληνικό, το πρώτο έργο που παραδόθηκε το φθινόπωρο του 2023 από την LAMDA Development, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεύτερο έργο, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το ypodomes.com, ήρθε το έργο ανακατασκευής του Πύργου στον Πειραιά και τρίτο το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης.
Το νέο πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, υπερσύγχρονο Κέντρο Φροντίδας για ‘Ατομα με Αναπηρία, λειτουργεί ήδη στο Ελληνικό και στεγάζει 4 σωματεία ΑμεΑ.

Το κτίριο που είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε από τη LAMDA Development με αποκλειστικά δική της δαπάνη που ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, στο Ελληνικό, παραδόθηκε εντός χρονοδιαγράμματος στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο στόχος για την κατασκευή του ήταν να καλύψει τις ανάγκες 4 σωματείων ΑμεΑ, τα οποία μέχρι πρότινος λειτουργούσαν σε εγκαταστάσεις του 1970, μόλις 2.500 τ.μ. Η συνολική δόμηση του κτιριακού συγκροτήματος είναι 11.500 τ.μ. σε οικόπεδο 7.400 τ.μ., ενώ στους υπαίθριους χώρους του έχουν φυτευτεί περισσότερα από 8.000 φυτά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ