ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατέληξε 60χρονος από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι - Στους 134...

Κατέληξε 60χρονος από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι – Στους 134 οι νεκροί

Τους 134 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας εκ των οποίων οι 4 σχετίζονταν με την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι για την οποία έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Ο 60χρονος άνδρας κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και ήταν ένας από τους ασθενείς της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι που είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό. Είχε μεταφερθεί από το Λαϊκό αρχικά στην κλινική του Περιστερίου και από εκεί στο ΝΙΜΤΣ, όπου και κατέληξε. Εμφάνισε πνευμονία και σηπτικό σοκ λόγω Covid-19.

Ο 60χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γι’ αυτό είχε μεταφερθεί αρχικά στο Λαϊκό, ενώ έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη.

Νωρίτερα κατέληξαν μία γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένας άνδρας στον Ευαγγελισμό κι ένας στο Σωτηρία.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία 58χρονη που φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έναν 78χρονο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορωνοϊού και έναν 91χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου και αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

16 νέα κρούσματα – 2.506 συνολικά

Ο κ. Τσιόδρας χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 2.506.

Στην εντατική διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 47  ασθενείς, 13 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  63 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.

«Βραδύς ο ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του ιού, σε σχέση με την γρίπη» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, αναφέροντας ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα συνοδεύεται από αποτελεσματική προστασία.

Ακόμη, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε  ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι, υπογραμμίζοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε, για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.