Κατερίνη: Συνελήφθησαν οι «Θεματοφυλάκες του Συντάγματος»

9 mins read

Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», αρνητών του κορωνοϊού και του εμβολίου, που το πρωί πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Δικογραφία για αρπαγή από κοινού

Την πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των 11 ατόμων.

Η ίδια δικογραφία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά.
Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα