ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατερινόπουλος: «Η υπόθεση έχει ουρά- Ήμουν βέβαιος ότι ήταν ο Μπάμπης»

Κατερινόπουλος: «Η υπόθεση έχει ουρά- Ήμουν βέβαιος ότι ήταν ο Μπάμπης»

«Ήμουν βέβαιος από το πρώτο βράδυ ότι αυτός ήταν ο δράστης. Αυτό βέβαια ενισχύθηκε και από την περιβόητη γλώσσα του σώματος», σημείωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ, αναφερόμενος στην υπόθεση δολοφονίας της Κάρολαιν από τον 32χρονο συζυγό της.

Τόνισε δε «ο τόπος του εγκλήματος πάντα μιλάει. Όταν είπα ‘’όλα στο κάδρο’’ εννοούσα και αυτόν τον ίδιο.Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

«Έγινε δουλειά;» αναρωτήθηκε, «έγινε, αλλά έγιναν και λάθη. Αλλά έγινε και δουλειά, γιατί αν δεν είχε γίνει δουλειά, δεν θα είχε συλληφθεί σήμερα. Βέβαια δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε. Η κοινή γνώμη είναι αδηφάγος. Μέχρι χθες τον είχαν θεό, ‘’τον φουκαρά, τον καημένο’’ και σήμερα το γύρισαν αλλιώς. Μάλιστα, εκείνο το οποίο με έβγαλε στα ‘’κεραμίδια’’, με την πληροφόρηση που είχα, θυμάστε και για την επιστήμονα που είπα ότι ‘’πρέπει να πάει να καταθέσει, δεν δεσμεύεται από το απόρρητο’’, σε συνδυασμό με την γλώσσα του σώματος και ακούω και για την επικήρυξη και λέω ‘’ώπα, τι γίνεται εδώ;’’. Ειλικρινά, δηλαδή εκεί λυπήθηκα. Δεν φταίει η αστυνομία για αυτό», σημείωσε.

Και πρόσθεσε «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους πρώην συναδέλφους και στους ανθρώπους που είναι στα εργαστήρια, γιατί έγινε δουλειά και από εκεί».

Τέλος, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε ότι «θα πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν κάμερες όταν πηγαίνουν στον τόπο ενός εγκλήματος. Είναι απαραίτητο πλέον. Κάποια παιδιά εκπαιδευμένα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εάν είχαν κάμερα, αυτή η υπόθεση θα είχε λυθεί στο τετραήμερο – πενθήμερο», ενώ σημείωσε ότι «δεν τελείωσε η υπόθεση. Ομολόγησε ένας άνθρωπος. Ο ανακριτής έχει πάρα πολύ δουλειά. Κι αν χρειαστεί τη συνδρομή της αστυνομίας μπορεί να την ζητήσει νομιμότατα», διευκρινίζοντας στο ενδεχόμενο συνεργού ότι «δεν είναι απαραίτητο ο συνεργός να ήταν στο σημείο. Μπορεί ο συνεργός να ήταν σε άλλα επίπεδα, σε άλλους χώρους».

«Ο ανακριτής έχει πάρα πολύ δουλειά.Η υπόθεση έχει “ουρά”. Δεν σκοτώνεις έτσι τη γυναίκα σου επειδή ήθελε να σε χωρίσει.Η Καρολάιν ίσως γνώριζε κάτι για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.Πρέπει ο δράστης να εξηγήσει που βρήκε το μαύρο χρήμα» ανάφερε και συμπλήρωσε «είναι στοιχεία που δεν μπορούμε να τα πούμε δημόσια στους τηλεθεατές. Αν κάποια στιγμή η αλήθεια βγει στη φόρα θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους».

Ο κ. Κατερινόπουλος επέμεινε 4-5 φορές στην ενοικίαση ενός σπιτιού στην Κρήτη στην περιοχή της Σούδας και επίσκεψη που έγινε εκεί τον Απρίλη από ένα από τα μέλη του ζευγαριού.