Καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ο Σταύρος Μπαλάσκας

12 mins read

Μετά τις δηλώσεις του για «ανθρώπινα σκουπίδια» στα Εξάρχεια, καθαιρέθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Το Πειθαρχικό όργανο της ΠΟΑΣΥ αποφάσισε, ομοφώνως, την έκπτωση του Σ. Μπαλάσκα από το προεδρείο.

Ωστόσο παραμένει ως μέλος στο ΔΣ μέχρι νεωτέρας. Σε βάρος του έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 17.00, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το περιεχόμενο των δηλώσεων – τοποθετήσεων του Αντιπροέδρου Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών και Ειδικού Γραμματέα, κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI (Δευτέρα, 26/08/2019, εκπομπή Online) και αποφάσισε ομόφωνα:

Να τον κηρύξει έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ.

Να παραπέμψει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. O Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος».

Ο ίδιος ο κ. Μπαλάσκας, σε εκ των υστέρων δηλώσεις του, υποστήριξε ότι: «Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια. Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο ίντερνετ θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους»

Το βίντεο με τις δηλώσεις Μπαλάσκα που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις:

 

Facebook Comments