ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατηγορίες Μπεκατώρου και για πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας - Τι είχε καταθέσει στην...

Κατηγορίες Μπεκατώρου και για πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας – Τι είχε καταθέσει στην ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, μετά από εισαγγελική παραγγελία με αφορμή καταγγελίες ιστιοπλόων σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον περασμένο Σεπτέμβριο οκτώ ιστιοπλόοι, ανάμεσά τους κι ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου, κατήγγειλαν μεθοδεύσεις σε βάρος τους από παράγοντες της ΕΙΟ.
Στη διάρκεια της έρευνας από την ΕΛΑΣ κατέθεσαν επτά από τους οκτώ ιστιοπλόους που εμφανίζονταν στο εν λόγω αναρτημένο οπτικό υλικό.
Σύμφωνα με το Βήμα, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στη συμπεριφορά γνωστού συναθλητή της το 1996 (όταν εκείνη ήταν 19 χρονών) και τα ερωτικά υπονοούμενα που διατύπωνε σε βάρος της κάτι που είχε απασχολήσει τότε και την οικογένεια της, όπως έχει καταθέσει. Σημειώνεται ότι ο καταγγελλόμενος αθλητής συμμετέχει στις τωρινές δραστηριότητες της ΕΙΟ. Η ανάδειξη αυτής της αναφοράς της Σοφίας Μπεκατώρου στην ΕΛΑΣ και για δεύτερο άτομο που κι είχε επιθετική συμπεριφορά εναντίον της πριν από 22-25 χρόνια – δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα και για τη σφοδρότητα των εσωτερικών συγκρούσεων στον χώρο της ιστιοπλοΐας.
Τέλος, στην κατάθεσή της στην ΕΛΑΣ η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε πέρα από τα θέματα της κακοποίησής της κι ότι «ένας πρώην συναθλητής της κι ένας σημαντικός παράγοντας της Ομοσπονδίας τής είχαν πει το 2004 και το 2008 ότι ήταν τελειωμένη αθλητικά. Όμως ένας εξ αυτών μετά της έδωσε συγχαρητήρια».
Ακόμη αναφέρθηκε στην καταβολή ποσού τουλάχιστον 10.000 ευρώ από την ίδια για πληρωμή ενός προπονητή στη Νέα Ζηλανδία το οποίο δεν καταβλήθηκε από την Ομοσπονδία παρ’ ότι υπήρχε αρχική συμφωνία».
Στην ίδια κατάθεση που έδωσε στην ΕΛΑΣ τον περασμένο Νοέμβριο η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας είχε χαρακτηρίσει «σεξουαλική αποπλάνηση» την καταγγελλόμενη πράξη στη Μαγιόρκα. Ακόμη σημείωσε ότι «δεν αντιστάθηκε διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορούσε να επηρεάσει το όνειρο της που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ». Συμπλήρωσε δε στην ίδια κατάθεσή της στην ΕΛΑΣ ότι «ήλπιζα ο παράγοντας της ιστιοπλοΐας να σταματήσει από μόνος του».
Πηγή: Το Βήμα