ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαύσωνας Κλέων: Καλά νέα - Το μελτέμι από το Σάββατο θα ρίξει...

Καύσωνας Κλέων: Καλά νέα – Το μελτέμι από το Σάββατο θα ρίξει τη θερμοκρασία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ονόμασε «Κλέων».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καύσωνας «Κλέων» θα κάνει από σήμερα την εμφάνισή του, εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία σε έως και 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Γι’ αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ειδικά μέτρα, κυρίως για την προστασία των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

 

Καύσωνας: «Καλά νέα από το Σάββατο» 

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς επισήμανε ότι «υπάρχουν και καλά νέα» σε ό,τι αφορά τον καύσωνα καθώς «το μελτέμι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ από το Σάββατο στο Αιγαίο, θα δράσει όχι μόνο ανασταλτικά στην άνοδο του υδραργύρου, αλλά θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά».

Ο κ. Κολυδάς διευκρίνισε ότι παρότι το μελτέμι θα μπει από το μεσημέρι του Σαββάτου «λόγω θερμικής αδράνειας, η πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά θα φανεί Κυριακή και Δευτέρα».

 

Το tweet του Θοδωρή Κολυδά:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ Το μελτέμι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ από το Σάββατο στο Αιγαίο θα δράσει όχι μόνο ανασταλτικά στην άνοδο του υδραργύρου, αλλά θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά .