ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαύσωνας: Όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ για σχολεία, τηλεργασία, delivery

Καύσωνας: Όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ για σχολεία, τηλεργασία, delivery

Ακραίες συνθήκες ζέστης επικρατούν σε όλη τη χώρα, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τον κρατικό μηχανισμό.

Λόγω των συνθηκών αυτών, δήμοι και περιφερειακές αρχές σε όλη τη χώρα προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ παράλληλα το Δημόσιο εφαρμόζει τηλεργασία. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο, ενδέχεται τα μέτρα να επεκταθούν μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπονται μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημόσιων υπαλλήλων, είτε αυτοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε όχι.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται α) η χρήση της τηλεργασίας ή β) η χρήση ειδικής άδειας ή γ) το ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε ειδικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση. Οι νέες οδηγίες απευθύνονται σε όλους τους εργοδότες και περιλαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για διάφορους κλάδους, όπως ο τομέας των delivery, ενώ παρέχονται και ειδικές ρυθμίσεις για τη δυνατότητα τηλεργασίας για συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Καύσωνας: Τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων

Μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου καιρού για τον καύσωνα, το υπουργείο Εργασίας απευθύνει αυστηρή σύσταση προς τους εργοδότες να εφαρμόσουν τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση της απασχόλησης ή/και την παύση εργασιών κατά τις ώρες αιχμής (12:00 – 17:00), όπου αυτό είναι αναγκαίο, για την αποφυγή της θερμικής καταπόνησης.

Μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων συνεπάγεται επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους

Όσον αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που βρίσκονται κυρίως στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία, όπου αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα 12:00 – 17:00, τις ημέρες Τρίτη 11 Ιουνίου, Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Αυτά περιλαμβάνουν χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, όπως εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, και διανομή προϊόντων με δίτροχο όχημα (delivery), όταν η θερμοκρασία είναι ίση ή ανώτερη των 40°C.

Ειδικές προβλέψεις για ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Για εργασίες σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η υποχρέωση παύσης εργασιών ισχύει για θερμοκρασίες άνω των 38°C.

Τι θα ισχύσει για τα delivery

Εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο της παύσης εργασιών διανομής, μπορεί να διατηρείται ενεργή η επιλογή της παραγγελιοληψίας με παραλαβή του χρήστη απευθείας από το κατάστημα (takeaway), καθώς και η δυνατότητα εκτέλεσης διανομής με οχήματα ιδιωτικής χρήσης (όχι δίκυκλα), υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν κλιματισμό.

Εξαιρέσεις από την παύση εργασιών

Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε οικονομικές δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της Υγείας, των μεταφορών και της κοινής ωφέλειας (υγειονομικές μονάδες, ύδρευση, ηλεκτρισμός, αεροπορικές μεταφορές, θαλάσσιες, χερσαίες και σιδηροδρομικές μεταφορές), υπό την προϋπόθεση της λήψης των λοιπών τεχνικών και οργανωτικών μέτρων της εγκυκλίου 34666/03.06.2024.

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων της παρούσας διάταξης, επιβάλλεται από την Επιθεώρηση Εργασίας χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο της επιχείρησης.

Διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (Αττική, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Θεσσαλία), οι εργοδότες μπορούν να μην καταχωρούν εκ των προτέρων στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κάθε αλλαγή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Είναι κρίσιμο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων εν μέσω των αυξανόμενων θερμοκρασιών. Η συνεργασία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων είναι το κλειδί για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις του καύσωνα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Περιφέρεια Κρήτης: Κλειστά τα φαράγγια Τετάρτη με Παρασκευή

Απαγόρευση δυνατότητας πρόσβασης στα φαράγγια και λοιπές επικίνδυνες διαδρομές προς αποφυγή της έκθεσης των περιπατητών σε κίνδυνο ζωής. Όλα τα φαράγγια πρέπει να παραμείνουν κλειστά Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή.

Κλιματιζόμενοι χώροι στην Περιφέρεια Αττικής

Θέση σε λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων και έγγραφη ενημέρωση όλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων ως προς τον επερχόμενο καύσωνα και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγκύκλιο 34666/6.6.2024 (ΑΔΑ: ΡΓ1Ν46ΝΛΔΓ-ΩΟ6) παρέχει οδηγίες για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος ή/και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού εργασιακού χώρου, σωματικής εργασίας και προστατευτικού ρουχισμού.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση παρατηρείται:

στις υπαίθριες εργασίες (π.χ. σε οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα),
στις εργασίες σε στεγασμένους χώρους όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επί πλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, μαγειρεία κ.ά.) και ιδίως στις χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών). Κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων

Οι εργοδότες οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών για τον καύσωνα

Μεταξύ άλλων, στον ιδιωτικό τομέα, στις υποχρεώσεις των εργοδοτών συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση χώρου με κλιματισμό.

Διαλείμματα: Οργάνωση του χρόνου εργασίας με προγραμματισμό διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Προγραμματισμός εργασιών: Εκτέλεση εργασιών που συνεπάγονται υψηλή θερμική καταπόνηση, κατά το δυνατόν, σε ώρες εκτός θερμοκρασιακής αιχμής.

Μείωση ή παύση της απασχόλησης: Μείωση ή παύση εργασιών σε θερμικά επιβαρυμένους χώρους, όπως μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγεία κ.λπ.

Διαμόρφωση χώρων διαλείμματος: Δημιουργία κατάλληλων χώρων διαλείμματος εξοπλισμένων με σύστημα κλιματισμού, σε συνεργασία με τον τεχνικό ασφάλειας, τον ιατρό εργασίας και εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

Ποια δημοτικά-νηπιαγωγεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα και ποια αλλάζουν ωράριο

Τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν κανονικά για να διεξαχθούν οι προαγωγικές και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε χθες ότι νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ την Παρασκευή (14/6) η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δεδομένα.

Καύσωνας: Αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Δήμος Πειραιά

Αναστέλλεται λόγω καύσωνα η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Δήμος Επιδαύρου

Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ηράκλειο Αττικής

Κλειστά σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Δήμος Μαρκοπούλου

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη 12 και αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Κλειστός θα είναι και ο Δημοτικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη σήμερα Τετάρτη 12/6 λόγω βλάβης στο σύστημα κλιματισμού.

Δήμος Κρωπίας

Κλειστά σήμερα τα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά)

Δήμος Μεγάρων

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Μεγαρέων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Α/βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Ηλιούπολης Αττικής

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του δήμου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω καύσωνα.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σήμερα Τετάρτη 12/6 και αύριο Πέμπτη 13/6.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ. Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Χαλανδρίου

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βριλησσίων

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στον Δήμο Βριλησσίων για σήμερα λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών.

Στα σχολεία που έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά. Την Πέμπτη 13/6 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Δήμος Αμαρουσίου

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Αμαρουσίου για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Η αναστολή αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Χαϊδαρίου

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους. Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 13.6 και Πέμπτη 14.6 θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Περάματος

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ωρωπού

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30 π.μ.

Δήμος Ερμιονίδας

Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) δεν θα λειτουργήσουν.

Δήμος Λιβαδειάς

Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Λιβαδειά.

Δήμος Τρικκαίων

Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά και την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α’ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β’ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Δήμος Μετεώρων

Τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σήμερα Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν αυστηρά μέχρι τις 11:30.

Δήμος Χαλκιδέων

Αναστέλλεται η λειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Κλειστά σχολεία σήμερα και αύριο στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Δήμος Ερέτριας

Κλειστά σχολεία για τον καύσωνα την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Κλειστά σήμερα και αύριο τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία. Ο Βρεφικός και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Λαμιέων

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σήμερα Τετάρτη 12 και αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου θα είναι ανοιχτοί έως τις 11:30 π.μ.

Δήμος Θηβαίων

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Αφίκλειας – Ελάτειας

Η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα και αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου τροποποιείται ως εξής: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Δήμος Νάουσας

Σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι.

Δήμος Πατρέων

Τα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέχρι τις 11.30.

Δήμος Καλαμαριάς

Με μειωμένο ωράριο θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο Πέμπτη (13/6) τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον Δήμο Καλαμαριάς. Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν έως τις 11.30.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Όλα τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν σήμερα και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.

Δήμος Λαγκαδά

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος..

Δήμος Βέροιας

Τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Δήμος Σερρών

Aναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Δράμας

Οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα τελειώσουν νωρίτερα τα μαθήματα Στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και τις δύο ημέρες οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 12:00μ.

Δήμος Σιντικής και Δήμος Ηράκλειας

Έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν έως τις 13:15 την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ενώ θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βόλου

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά), για σήμερα Τετάρτη 12/6 και αύριο Πέμπτη 13/06.