ΑρχικήΕπικαιρότηταΚικίλιας: «Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα, αλλά με μικροεστίες- Σε...

Κικίλιας: «Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα, αλλά με μικροεστίες- Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα»

Την αισιόδοξη είδηση ότι η φωτιά στην Πάρνηθα έχει οριοθετηθεί έδωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. 

Κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, ο υπουργός τόνισε ότι «έπειτα από 2,5 ώρες η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα».

Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με περισσότερους από 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία. Από αέρος επιχειρήσαν και θα συνεχίσουν όσο διαρκεί η μέρα 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στην περιοχή, η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

H Περιφέρεια Αττικής

Σε απόλυτη ετοιμότητα έχει τεθεί στο σύνολό του ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην τοποθεσία Κατσιμίδι στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διάθεση 10 υδροφόρων οχημάτων, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, άρθηκαν όλες οι εκτροπές κυκλοφορίας που ήταν σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας, εκτός από τις εκτροπές στη λεωφόρο Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» και της ταβέρνας «Χάνι» .