Κιλκίς: Εισαγγελική παρέμβαση για δημοτικό σύμβουλο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα

7 mins read

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κιλκίς προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο δημοτική σύμβουλος του Κιλκίς έσπασε την καραντίνα στην οποία βρισκόταν μετά τη διάγνωση ότι είναι θετική στον κορωνοϊό και πήγε να ψηφίσει στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος κι εφόσον προκύψει ότι παραβίασε την καραντίνα να αποδοθούν εις βάρος της οι προβλεπόμενος ποινικές ευθύνες, συνδεόμενος με το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για τον περιορισμό μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας «Μακεδονία», η ελεγχόμενη δημοτική σύμβουλος «υπό το βάρος των αντιδράσεων δημοτικών συμβούλων» αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει.

Η ίδια, σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα, ανέφερε ότι τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, τονίζοντας ότι βγήκε από το σπίτι έχοντας συμπληρώσει το πενθήμερο της καραντίνας και δίχως να παρουσιάζει συμπτώματα. Διευκρίνισε δε πως περίμενε σε διάδρομο του Δημαρχείου το αποτέλεσμα εξέτασης (ράπιντ-τεστ) στο οποίο είχε υποβληθεί και μόλις αυτό βγήκε θετικό, αποχώρησε.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα