Κιβωτός του Κόσμου: Οι μεζονέτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

10 mins read

Η Αρχή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος ξεκινά έλεγχο τόσο στα οικονομικά της οργάνωσης όσο και στα οικονομικά των υπευθύνων της δομής.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του MEGA ο οργανισμός είχε πλεόνασμα κάθε έτος που κυμαίνονταν από 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φαίνεται να έχουν δύο μεζονέτες.

Το ένα σπίτι εξ’ αυτών βρίσκεται στη Ραφήνα και αγοράστηκε το 2004 με το συμβόλαιο να αναγράφει -προφανώς- την αντικειμενική αξία των 67.000 ευρώ. Ωστόσο, από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς προκύπτει πως το σπίτι είχε πραγματική αξία κοντά στις 200.000 ευρώ.

Ένα χρόνο αργότερα, η οικογένεια του πατέρα Αντωνίου προχωρά και στην αγορά ενός ακόμη σπιτιού. Μεζονέτα και αυτή και μάλιστα τριώροφη στη Βραυρώνα. Το συμβόλαιο ανέφερε τιμή αγοράς περίπου 70.000 ευρώ με πραγματική αξία στις 210.000 ευρώ.


Πώληση σε άτομο του στενού περιβάλλοντος

Το επόμενο έτος, το σπίτι πουλήθηκε σε άτομο – εργαζόμενο στην Κιβωτό του Κόσμου. Αγοραστής ήταν ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, η αγορά έγινε μέσω ενός άτυπου δανείου και όχι με επίσημη πράξη, ή τραπεζικό έγγραφο, αλλά με την… προφορική δέσμευση ότι τα χρήματα θα κρατούνταν από τον μισθό του αγοραστή μέχρι την εξόφληση του δανείου.

Φυσικά, κανένα από τα δύο σπίτια δεν χρησιμοποιήθηκε ως δομή για τη φιλοξενία παιδιών και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αποδείξει με τίνος χρήματα αγοράστηκαν. Εάν δηλαδή, τα χρήματα προέρχονταν από την προσωπική περιουσία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, ή εάν πρόκειται για χρήματα που ανήκαν στην ΜΚΟ από δωρεές.

Facebook Comments