Κιβωτός του Κόσμου: Συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα – Bρέθηκε όπλο στο συρτάρι της

11 mins read

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Ασφάλειας στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα, εντόπισαν περίστροφο στο συρτάρι της υπεύθυνη κοινωνικού λειτουργού, η οποία και συνελήφθη.

Η τωρινή υπεύθυνης της δομής υποστήριξε πως δεν είναι δικό της το όπλο και το είχε εκεί και ο προηγούμενος εργαζόμενος.

Οι αστυνομικοί, όμως, προχώρησαν στη σύλληψή της και ενημέρωσαν και την Εισαγγελία. Μάλιστα, τώρα γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το όπλο.

Εφοδος στη δομή της Καλαμάτας

Στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου της Καλαμάτας, βρέθηκαν νωρίτερα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και πραγματοποίησαν έρευνα.  Αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας στις αρχές του 2021 ποτέ δεν συμπληρώθηκε όπως έπρεπε.

Όταν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η δομή ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει όλα όσα απαιτούνται, με νέο νόμο η αρμοδιότητα αδειοδότησης και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης, πλέον στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου φέτος το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με έγγραφό του ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει έλεγχος στη δομή. Στις 21 Οκτωβρίου ο έλεγχος αυτός πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επισκέψεις στο χώρο τη «Κιβωτού».

Facebook Comments