ΑρχικήΕπικαιρότηταΚιβωτός του Κόσμου: Τα αμύθητα ποσά, τα κοσμήματα και οι χρυσές λίρες

Κιβωτός του Κόσμου: Τα αμύθητα ποσά, τα κοσμήματα και οι χρυσές λίρες

Εντοπίστηκαν κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας ακόμα και χρυσές λίρες Αγγλίας από δωρεές ενώ οι λογαριασμοί του Οργανισμού σε  δύο μόνο τράπεζες πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, κοσμήματα μεγάλης αξίας  καθώς και 270 χρυσές λίρες Αγγλίας εντοπίστηκαν από τις αρχές σε καλά κρυμμένα σημεία μέσα στο διαμέρισμα του Πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας που βρίσκεται στη δομή του Κολωνού.

Τα κοσμήματα αυτά φέρεται να είναι από δωρεές πολιτών προς την Κιβωτό. Επίσης εντοπίσθηκαν μετρητά 345.000 ευρώ.

Πήγες  αναφέρουν ότι υπήρχαν τρεις λογαριασμοί του ζευγαριού. Δυο κοινοί μέσα στους οποίους βρέθηκαν περίπου 190.000 ευρώ και ένας του πατέρα Αντωνίου με 90.000 ευρώ. Μάλιστα, ο πατήρ Αντώνιος είχε αποταμιεύσει στο λογαριασμό της μισθοδοσίας του 96 ολόκληρους μισθούς, καθώς ο κληρικός για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε κάνει ούτε μια ανάληψη. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή Live News ότι οι Αρχές με τα μέχρι τώρα ευρήματα έχουν καταλήξει σε δύο βασικά συμπεράσματα:

«Βασική στόχευση του παπά Αντώνη και της πρεσβυτέρας ήταν η συγκέντρωση ρευστού, και ενώ έχουν βρεθεί πάνω από 270 ακίνητα στην ιδιοκτησία της ΜΚΟ δεν υπάρχει καμία συγκροτημένη πρόθεση εκμετάλλευσης αυτών από την ΜΚΟ».

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αφορούν την Κιβωτό φτάνουν συνολικά τα 15.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα  ήταν συνεργάσιμοι  κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι στον Κολωνό.

Τι βρέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού και του πατέρα Αντώνιου

Η Κιβωτός διατηρεί λογαριασμούς σε τέσσερις τράπεζες. Στη μία από αυτές έχει 3,5 εκατομμύρια ευρώ και σε μία άλλη 5.919.673 σε δύο λογαριασμούς.

Ο πατέρας Αντώνιος διατηρεί δυο προσωπικούς λογαριασμούς σε μια συγκεκριμένη τράπεζα με συνδικαιούχο όχι την πρεσβυτέρα αλλά μία άλλη γυναίκα. Οι δύο λογαριασμοί  έχουν υπόλοιπο 244 ευρώ.

Μία άλλη γυναίκα  στον Βύρωνα θέλοντας να βοηθήσει το έργο της Κιβωτού αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη δωρεά, δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας, 232.000 ευρώ.