Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Βόρεια Ελλάδα

7 mins read

Τετραμερή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, ζητούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που από τις 28 Ιανουαρίου έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας και από σήμερα αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους.
«Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρχής γενομένης από σήμερα και να καλέσουμε σε τετραμερή συνάντηση τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να δούμε τα θέματά μας ολοκληρωμένα” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.
Πρόσθεσε δε πως “πράγματι, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είχε συνάντηση τον Δεκέμβριο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις, αφού -όπως είπε- πολλά από τα θέματα που είχαν τεθεί δεν είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα. Έτσι, και εμείς ζητάμε την τετραμερή συνάντηση, για να θέσουμε όλα τα θέματα επί τάπητος και να μπορέσουν να συζητηθούν εκτενώς”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα