Κορωνοϊός: «Off» το νοσοκομείο Ρίου – Το Παμμακάριστος θα μετατραπεί σε κέντρο αποκλειστικής νοσηλείας

14 mins read

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσηλευτικά ιδρύματα που νοσηλεύτηκε ο 66χρονος από την Ηλεία, που διαγνώστηκε την Τετάρτη με νόσο Covid-19, δηλαδή στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου και νοσηλεύεται.

Και αυτό γιατί και στα δύο νοσοκομεία είχε αντιμετωπιστεί ως σύνηθες εμπύρετο περιστατικό και όχι ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μην τεθεί σε καραντίνα και να μη νοσηλευτεί σε θάλαμο χαμηλής πίεσης.  Δεκάδες δείγματα έχουν ληφθεί από πρόσωπα που αποτελούν στενές επαφές του 66χρονου, πριν από τη νοσηλεία του και κατά τη διάρκεια αυτής.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 αποφασίστηκε αρμοδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου να μείνει εκτός εφημερίας – σε πρώτη φάση εκτός της αυριανής γενικής εφημερίας, και στη συνέχεια το θέμα να επαναξεταστεί. Την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών θα αναλάβει για αύριο το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας.

Το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα μετατραπεί σε κέντρο αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη από κορωνοϊό

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα καταστεί το μοναδικό Κέντρο Νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό Covid -19 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ). Αυτό προβλέπεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της 1ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτό, στην περίπτωση έξαρσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, φάση κατά την οποία οι ασθενείς που θα χρειάζονται νοσηλεία θα είναι εκατοντάδες ή και περισσότεροι, στην Αττική και συγκεκριμένα στην 1η ΥΠΕ το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και νοσήσει σοβαρά από την αναπνευστική λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, και με δεδομένο πως το νοσοκομείο Παμμακάριστος είναι γενικό νοσοκομείο προβλέπεται πως θα εκδοθεί προειδοποιητική εντολή από την ΥΠΕ ώστε να εκκενωθεί από τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται σε αυτό. Τον γενικό συντονισμό του σχεδίου εκκένωσης και της «μετατροπής» του γενικού σε ειδικό για τον κορωνοϊό νοσοκομείου θα έχει 5μελής επιτροπή με στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα