ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα - 2.490 συνολικά - 130 οι νεκροί

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα – 2.490 συνολικά – 130 οι νεκροί

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, με το σύνολο των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 2.490.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος πέντε ασθενών το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 130, ενώ σημείωσε πως έχουν γίνει 61.407 τεστ.

Ακόμη, 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Χαρδαλιάς: Κλειστά τα τζαμιά εν όψει Ραμαζανιού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, επιτρέπουν τη συζήτηση για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι 4 Μαΐου και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν το τριήμερο της Πρωτομαγίας. «Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ανέφερε ότι από την διαδικασία ιχνηλάτησης έχουν τεθεί σε καραντίνα 121 επαφές από τα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 γιατροί της κλινικής. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλα τα τεστ ήταν αρνητικά στη δομή υγείας στα νότια προάστια.

Για τους μουσουλμάνους θύμισε την ΚΥΑ που υπάρχει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες λόγω του Ραμαζανιού. Επισήμανε ότι θα γίνονται τελετές κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό που δεν υπερβαίνει τα 4 πρόσωπα.