ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Θρίλερ με τους 80 Σέρβους στην Αιδηψό- Σε αναμονή των αποτελεσμάτων

Κορωνοϊός: Θρίλερ με τους 80 Σέρβους στην Αιδηψό- Σε αναμονή των αποτελεσμάτων

Μετά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν σε ζευγάρι Σέρβων τουριστών στην Αιδηψό μπήκαν σε οικειοθελή καραντίνα όλο το γκρουπ με τα 80 άτομα.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο της Λαμίας με ταξί, με τις Αρχές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι  δύο Σέρβοι, οι οποίοι δεν μιλούν Ελληνικά, φέρονται να κρατούσαν χαρτί το οποίο έγραφε ότι είναι ύποπτοι για κορωνοϊό και με αυτό να μετακινούνταν στην περιοχή.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το ζευγάρι χρησιμοποίησε δύο ταξί, ένα για πάει στο κέντρο Υγείας της Ιστιαίας και ένα άλλο για να πάει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Όπως μετέδωσε το MEGA, το ζευγάρι έφτασε με ταξί αρχικά στο κέντρο υγείας Ιστιαίας, εκεί τους είδε η αγροτική γιατρός και ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να χειριστεί το περιστατικό.

Οι δύο άνθρωποι υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, βρέθηκαν και οι δύο θετικοί και από χθες το απόγευμα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Οι Σέρβοι τουρίστες, μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ χθες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και περιμένουν τα αποτελέσματα. Θα παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα όπως έγινε γνωστό, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας,  Νίκος Σύψας, τόνισε πως «είναι αναμενόμενο να έχουμε κρούσματα από την στιγμή που έχουν ανοίξει τα σύνορα».

«Είναι μια πηγή ανησυχίας αυτά που γίνονται στα βόρεια σύνορά μας. όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας γνωρίζαμε ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε τουρισμό χωρίς εισαγωγή κρουσμάτων».

Ακόμη, ο κ. Σύψας σημείωσε πως οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας ελέγχονται και ξέρουμε ανά πάσα στιγμή το πού βρίσκονται.