ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Αγωνία για τα αποτελέσματα άλλων 170 τεστ στο Κρανίδι

Κορωνοϊός: Αγωνία για τα αποτελέσματα άλλων 170 τεστ στο Κρανίδι

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 θετικών στον κορωνοϊό ατόμων στο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών που υπάρχει εκεί, μίλησε ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» δήλωσε πως επικρατεί ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες του δήμου Ερμιονίδας τόσο για τα ήδη υπάρχοντα θετικά δείγματα, αλλά και κυρίως για τα 170 άτομα από τα οποία πάρθηκαν χθες δείγματα και τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα το βράδυ.

«Πρόκειται για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες. Αυτό θα κρίνει την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και πλέον έχουν ιαθεί πλήρως ήταν στις 6 και 7 Μαρτίου, ενώ το επόμενο που είχε σχέση με τη δομή ήταν μια υπάλληλος του ξενοδοχείου.

«Θα φροντίσουμε να τηρηθούν τα μέτρα που πρέπει», τόνισε ο δήμαρχος.

Παραμένει στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς- Στήνονται σκηνές

Ο κ. Χαρδαλιάς βρίσκεται από το πρωί έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και μιλάει με όλους τους παράγοντες της Ερμιονίδας προκειμένου να συντονίσει τα επόμενα βήματα και να διαφυλαχθεί ότι η Δομή θα παραμείνει «στεγανοποιημένη» ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Εν τω μεταξύ, έξω από το ξενοδοχείο στήνονται σκηνές όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο