Κορωνοϊός: Δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα

12 mins read

Μία γυναίκα 93 ετών είναι το δέκατο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και είναι η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της από τον φονικό ιό στην Ελλάδα.

 

Η 93χρονη νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά δεν βρισκόταν σε ΜΕΘ.

Η άτυχη γυναίκα έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα. «Κόλλησε» και κορωνοϊό και κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους δέκα.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει τρεις νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό στους εννέα.

Πριν την 93χρονη το τελευταίο χρονικά θύμα ήταν από την Αθήνα, χωρίς να έχουν γίνει, ωστόσο, γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Επίσης, χθες, τη ζωή τους έχασαν ένας 80χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος στην Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενο καρδιολογικό νόσημα.

Η λίστα, όμως, με τους νεκρούς χθες δεν τελειώνει εδώ καθώς και ένας 87χρονος από τη Δαμασκηνιά, το χωριό κοντά στην Καστοριά που είναι σε ολική καραντίνα, έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, 31 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 495. Αυτή την ώρα 90 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι.

Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων τα 84 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Ήδη έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα. Δεκαεννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.  Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι βαριά ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή. Όλα οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι άνδρες, είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ξεπερνά τα 72 έτη.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα