Κορωνοϊός: Σε καραντίνα από σήμερα δύο Κέντρα Υγείας της Λέσβου

8 mins read

Από σήμερα Δευτέρα 30  Μαρτίου, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό δύο Κέντρων Υγείας στη Λέσβο τίθενται σε επταήμερη καραντίνα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα healthreport.gr, πρόκειται για τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου, καθώς βρέθηκε θετική νοσηλεύτρια, η οποία εργαζόταν και στις δύο Μονάδες Υγείας.

Σημειώνεται ότι δεν είναι οι μοναδικοί υγειονομικοί που μπαίνουν σε καραντίνα, αφού στα περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας υπάρχουν κρούσματα.

Αμέσως στο νησί σήμανε συναγερμός, δεδομένου ότι οι Μονάδες Υγείας είναι περιορισμένες στην περιοχή.

Η νοσηλεύτρια είναι κόρη θύματος του κορωνοϊού, η οποία έχασε τη ζωή της πριν λίγα 24ωρα. Αμέσως ξεκίνησε η απολύμανση στα Κέντρα Υγείας, ενώ υπεβλήθη σε εργαστηριακό έλεγχο και η κόρη της η οποία βρέθηκε θετική.

Στο νησί επικρατεί αναστάτωση, καθώς το σύστημα υγείας διαθέτει ελάχιστες μονάδες και περιορισμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ η νοσηλεύτρια που βρέθηκε θετική- όπως είναι φυσικό- είχε έρθει σε επαφή και με ασθενείς εκτός από συναδέλφους της.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει σε καραντίνα μόνο 7 ημέρες και όχι 14 όπως οι υπόλοιποι πολίτες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα