ΑρχικήΕπικαιρότηταΚώστας Γανωτής για το βιβλίο του «Μαμά εγώ δεν είμαι εγώ»: «Ο...

Κώστας Γανωτής για το βιβλίο του «Μαμά εγώ δεν είμαι εγώ»: «Ο έρωτας δεν έχει φύλο»

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και τη δημοσιογράφο, Μικέλα Χαρτουράρη, παραχώρησε ο Κώστας Γανώτης, για το βιβλίο του «Μαμά εγώ δεν είμαι εγώ», το οποίο αναφέρεται σ’ ένα επίκαιρο θέμα, των γάμο των ομόφυλων.

Ο Κώστας Γανωτής, στέλνει μήνυμα πως «Ο έρωτας δεν έχει φύλο» και συνεχίζει λέγοντας πως «Ένιωθα πάντα αλληλέγγυος με τους ανθρώπους που δεν ήταν “ενταγμένοι” με την έννοια της κοινωνικής αποδοχής. Δεν έβλεπα σε αυτούς “διαφορετικότητα” αλλά ένα ανοιχτό πνεύμα και έναν νταλκά που ήθελαν να μοιραστούν».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κοινωνία τονίζει ότι οφείλει να αποδεχθεί αυτούς τους ανθρώπους «Τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Είναι και γκρίζα. Είναι δικαίωμα το “Το” και η κοινωνία οφείλει να το αποδεχθεί. Ο αυτοπροσδιορισμός μας είναι δικαίωμα και πρέπει να είναι σεβαστός».

Τέλος, στο ερώτημα που του τέθηκε «Τι είναι σήμερα το πιο σημαντικό για τα ΛΑΟΤΚΙ+ άτομα», ο συγγραφέας του βιβλίου, απαντά «Το πιο σημαντικό κατά τη δική μου γνώμη, είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας ως κανονικότητα. Η αναγνώριση του δικαιώματος στον γάμο και στην τεκνοθεσία, θα υπογραμμίσει αυτή την αποδοχή. Όμως στη Βουλή το δικαίωμα του Γάμου Ανεξαρτήτως Φύλου, μπαίνει με πολιτικάντικο και ψηφοθηρικό τρόπο. Αν χρειάζεται να το κάνεις νόμο γι’ αυτό σημαίνει ότι έχεις μια κοινωνία υποκριτική».