ΑρχικήΕπικαιρότηταΚουκάκι: Η Εισαγγελία Αθηνών εξηγεί γιατί ασκήθηκε δίωξη μόνο για πλημμέλημα

Κουκάκι: Η Εισαγγελία Αθηνών εξηγεί γιατί ασκήθηκε δίωξη μόνο για πλημμέλημα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, με ανακοίνωση του εξηγεί για ποιο λόγο οι διώξεις που ασκήθηκαν για τα όσα έγιναν στο Κουκάκι ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης».

Και προσθέτει ότι «μόνο αρμόδιο είναι για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας το ποινικό δικαστήριο».

Οι αστυνομικοί της επιχείρησης στο Κουκάκι καταθέτουν μηνύση

Η ΕΛ.ΑΣ., από την πλευρά της, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της μετά την άγρια επίθεση εναντίον των αστυνομικών από τους καταληψίες στο Κουκάκι, οι οποίοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα οι τραυματίες αστυνομικοί στην επιχείρηση στο Κουκάκι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παράλληλα με τη Εισαγγελία για να διερευνηθεί η περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Αντιδράσεις από τα σωματεία των αστυνομικών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, χαρακτηριστικά είπε ότι «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εικόνες που αντικρύσαμε είναι απλά πλημμελήματα. Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη».

Επίσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας για το θέμα, ανέφερε «Νεκρό ήθελαν, φυσικά και ήθελαν νεκρό».