Κρήτη: «Ήθελα να τον στειρώσω» υποστήριξε στις αρχές ο άνδρας που βασάνισε φριχτά τον σκύλο

23 mins read

O άνδρας από τα Κουνουπιδιανά Χανίων, ο οποίος κακοποίησε βάναυσα το σκύλο του, παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος είχε κρεμάσει τον σκύλο, κόβοντάς του τα γεννητικά όργανα, μια αποτρόπαια πράξη που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο.

Υποστήριξε ότι ήθελε να στειρώσει το ζώο

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο 55χρονος άνδρας υποστήριξε ότι «ήθελε να στειρώσει μόνος του» το κατοικίδιο, σημειώνοντας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής, ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να «ηρεμήσει το σκυλί». 

Ήδη, στον δράστη έχει επιβληθεί χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, ενώ η κατάθεσή του συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας που έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα Χανίων. Ο άνδρας, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος.

Σε καλά χέρια το ζώο 

Το άτυχο ζώο σώθηκε από τον κτηνίατρο Κώστα Τερεζάκη που το χειρούργησε, ενώ ο κατηγορούμενος, παρέμενε άφαντος, μέχρι την παρέλευση του αυτοφώρου οπότε και παρουσιάστηκε στις αρχές.

Ο σκύλος βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον, αναρρώνει και αναζητά ανθρώπους που θα τον αγαπήσουν και θα τον υιοθετήσουν.

Έκκληση να μην διαπομπευθεί ο 55χρονος

Έκκληση για να σταματήσει η διαπόμπευση του 55χρονου Χανιώτη που βασάνισε το σκυλί του στα Κουνουπιδιανά κάνει εκπαιδευτικός των Χανίων. Με τη σκέψη του αποκλειστικά στα παιδιά και την οικογένεια του δράστη, τα οποία, όπως και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, θα υποφέρουν οπωσδήποτε ψυχικά, όχι μόνο τώρα αλλά και μελλοντικά.

Η έκκληση έγινε στην Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία συμφώνησε και την κοινοποίησε.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα κακοποίησης αγαπημένων ζώων. Θα σας ζητήσω όμως την προστασία των παιδιών αυτής της οικογένειας. Είμαι εκπαιδευτικός και γνωρίζω τις συνέπειες της διαπόμπευσης του αδίστακτου πατέρα. Τα έχουμε ξαναζήσει και άλλες φορές. Τα τραύματα στα παιδιά θα είναι επί μακρού και υψηλής βιαιότητας. Με δεδομένη την ευαισθησία σας και καθώς ο λόγος σας εισακούγεται από την ζωοφιλικη κοινωνία, σας καλώ να προστατεύσετε αυτά τα αθώα πλάσματα από τον ψυχολογικό ευνουχισμό που θα υποστούν. Μια ανακοίνωση σας να σταματήσει το λιντσάρισμα του ονόματος τους. Ο πατέρας τους, οφείλουμε όλοι ως κοινωνία να τιμωρηθεί εφόσον έπραξε τραγικά, ο πολιτισμός μας όμως πλήττεται από την μη προστασία των ανηλίκων παιδιών.Τα παιδιά πρέπει να δουν και να βιώσουν ότι τα προστατεύουμε. Αλλιώς κινδυνεύουμε να πάρουμε το ρόλο του “κακού” στα παιδικά τους ματιά και για να “επιβιώσουν στην κόλαση” υπάρχει περίπτωση να ασπασθούν την πατρική συμπεριφορά και να έχουμε αντίθετο αποτέλεσμα.” γράφει.

“Την παραθέτω αυτούσια, συμφωνώ με αυτή και παρακαλώ να την σεβαστούμε ΟΛΟΙ.

Ο σεβασμός απέναντι σε ανήμπορα πλάσματα, είτε αυτά είναι ζώα είτε μικρά παιδιά κοκ πρέπει να είναι ο ίδιος και αυτό τελικά πρέπει να είναι το αξιακό μας όραμα.

Αν και την ευθύνη για τον στιγματισμό των μικρών παιδιών του, φέρει ακέραια ο ίδιος θα ακούσω την έκκληση των δασκάλων και θα κατεβάσω την φωτογραφία του αδίστακτου αυτού ανθρώπου καθώς και κάθε επίκληση του ονόματος του, που και τα δυο βεβαίως κυκλοφορούν παντού και παρακαλώ το ίδιο να κάνουμε όλοι μας , γιατί εμείς οι φιλόζωοι πολίτες είμαστε Άνθρωποι. Δεν του μοιάζουμε. Γνωρίζω πολύ καλά την οργή του κόσμου και της κοινωνίας, γνωρίζω οτι ίσως κάποιοι δεν συμφωνήσουν αλλά αυτό πρέπει να είναι ένα από τα μηνύματά μας στην παρακμιακή αυτή κοινωνία που ζούμε.», έγραψε η Νατάσσα Μπομπολάκη.

Facebook Comments