ΑρχικήΕπικαιρότηταKristin Wolfe: Η μοναδική γυναίκα πιλότος των F-35 που «σκίζει» τον αττικό...

Kristin Wolfe: Η μοναδική γυναίκα πιλότος των F-35 που «σκίζει» τον αττικό ουρανό (video)

H Ταγματάρχης Kristin “Beo” Wolfe – η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διοικητής της ομάδας επίδειξης F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) το 2020 – λατρεύει τους ελιγμούς.

Αυτούς τους ελιγμούς θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις 2-3 Σεπτεμβρίου το ελληνικό κοινό, κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week και να γνωρίσει από κοντά τις απίστευτες δυνατότητες ενός F-35.

 


Στο πιλοτήριό του, θα κάθεται η σπουδαία πιλότος Kristin Wolfe.

 

H Wolfe είναι η μοναδική πιλότος στην Ομάδα Επίδειξης F-35A που έχει τα προσόντα να εκτελέσει την επίδειξη Lightning II. Ο ελιγμός διάρκειας 18 λεπτών εκτελείται σύμφωνα με αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο. Σχεδιάστηκε από τον προηγούμενο διοικητή της ομάδας επίδειξης, πιλότους δοκιμών της Lockheed και ενεκρίθη από στρατηγό τεσσάρων αστέρων της USAF.

Η Κριστίν είναι η δεύτερη γενιά πιλότων μαχητικών στην οικογένεια της. Ο πατέρας της, συνταξιούχος συνταγματάρχης Jon Wolfe, υπηρέτησε 28 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.  Γι’ αυτό και μέχρι τη στιγμή που η Κριστίν φοίτησε στο κολέγιο, είχε ζήσει σε τρεις χώρες και πέντε πολιτείες.

«Ήταν δύσκολο μερικές φορές, να κάνω νέους φίλους και να ταιριάξω σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά κοιτάζοντας πίσω, εκτιμώ πραγματικά τα φόντα που μου έδωσε», αναφέρει η ίδια.

«Αν και πέρασε τη ζωή της σε μια οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, ποτέ δεν περιμέναμε να πάει στο στρατό», είπε η Μαρία Γουλφ, η μητέρα της. «Με τις εξαιρετικές της ικανότητες στα μαθηματικά και την ακαδημαϊκή επιτυχία, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει μια καριέρα στον ιατρικό τομέα».

 


Ως ανώτερη πιλότος με πάνω από 1.000 ώρες πτήσης, η Wolfe έχει αποκτήσει εμπειρία σε διάφορα αεροσκάφη, όπως τα T-6, T-38C, F-22A και F-35A. Η Wolfe εισήλθε στον στρατό το 2011 μετά την προαγωγή της από το πρόγραμμα ROTC της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Ως διοικητής της ομάδας επίδειξης F-35, η Wolfe επιβλέπει ένα πλήρωμα που παρουσιάζει τις μοναδικές εναέριες δυνατότητες του μαχητικού πέμπτης γενιάς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

 


Σε συνέντευξή της έχει πει: “Δεν ενδιαφερόμουν για την αεροπορία έως ότου εντάχθηκα στο ROTC [Air Force Reserve Officer Training Corps] στο κολέγιο και άρχισα να διερευνώ ποια επαγγελματική πορεία με ενδιέφερε. Γρήγορα κατάλαβα ότι η κοινότητα των πιλότων ήταν τέλεια για μένα και η πρόκληση του να είμαι πιλότος μαχητικών ήταν ο απώτερος στόχος που ήθελα να πετύχω”.

 


Για την πρόκληση να πετάει ένα F-35 αναφέρει: “Το ωραίο μέρος της πτήσης ενός μαχητικού όπως το F-35 είναι ότι μπορούμε να εκπαιδευτούμε σε μια τεράστια ποικιλία σετ αποστολών. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνεις ικανός σε όλες τις διαφορετικές τακτικές, ειδικά σε ένα τζετ που εξελίσσεται και αναβαθμίζεται τόσο γρήγορα. Πετάμε το νεότερο, το κορυφαίο μαχητικό στον κόσμο. Παίρνουμε ολοκαίνουργια αεροπλάνα κατευθείαν από το εργοστάσιο, με την πιο προηγμένη τεχνολογία”.

 

 

 

Με πληροφορίες από flightglobal.com – skiesmag.com