ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρήτη: Λαγοκέφαλοι επιτίθενται σε λουόμενους - Ήρθαν μαζί με τις μέδουσες με...

Κρήτη: Λαγοκέφαλοι επιτίθενται σε λουόμενους – Ήρθαν μαζί με τις μέδουσες με άγριες διαθέσεις

Στην Κρήτη έκαναν φέτος την εμφάνισή τους οι λαγοκέφαλοι, ένα ψάρι, που περιγράφεται ως ένα «άκρως τοξικό και χωροκατακτητικό».

Το ψάρι, που περιγράφεται ως ένα «άκρως τοξικό χωροκατακτητικό ψάρι», εισήλθε στη Μεσόγειο από τον Ινδικό Ωκεανό μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, η παρουσία του ψαριού καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2003 στα ανοιχτά της Τουρκίας.

Και για την εξάπλωση του συγκεκριμένου ψαριού υπεύθυνη είναι και πάλι η κλιματική αλλαγή.

Πολλά ατυχήματα με λαγοκέφαλους 

Όπως δηλώνει στο neakriti.gr ο πρόεδρός αλιέων στο νομό Ηρακλείου, Γιάννης Ανδρουλάκης, «έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα με τα λαγόψαρα. Και αυτό το οποίο ήδη έχουμε πει στους αρμόδιους της Περιφέρειας Κρήτης είναι να ενημερώσουν τον κόσμο για τα λαγόψαρα, διότι είναι επιθετικά. Και μπορεί να εμφανιστούν στους 20 πόντους νερό. Μέχρι τον αστράγαλο του λουόμενου μπορεί να βγει… Θυμάστε την περίπτωση με το παιδάκι στη Σητεία, που το δάγκωσε πριν από 1,5 χρόνο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση; Είχαμε και στην Κάλυμνο άλλο επεισόδιο… Έχουν γίνει 6-8 ατυχήματα. Και είναι αυτά που έχουν γίνει γνωστά. Γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ περισσότερα, αλλά τα κρύβουν για να μην υπάρξει ζημιά στον τουρισμό υποτίθεται».