ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρούει τον κώδωνα για τη Δυτική Αττική ο Χαρδαλιάς - 392 ενεργά...

Κρούει τον κώδωνα για τη Δυτική Αττική ο Χαρδαλιάς – 392 ενεργά κρούσματα στις Αχαρνές

Στην επιδημιολογική επιβάρυνση που παρατηρείται στην δυτική Αττική με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Αχαρνών και γενικότερα της Δυτικής Αττικής να τηρούν πιστά τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως τα ενεργά κρούσματα τα οποία έχουν καταγραφεί στις Αχαρνές ανέρχονται σε 392 και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 42 έτη. Γίνεται ιχνηλάτηση και σε απομόνωση κατ’ οίκον βρίσκονται 784 άτομα, επαφές των κρουσμάτων.

Όπως είπε η μη τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και παρά τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών και των αρμόδιων φορέων, έχουν δημιουργήσει αυτή την αύξηση στη δυτική Αττική που είναι δυσανάλογη σε σχέση με τα γενικά στοιχεία όλης της χώρας.

«Είναι αναγκαίο τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές να πειθαρχήσουν στα μέτρα. Να τηρούν τα μέτρα με ιδιαίτερη ευλάβεια» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.