ΑρχικήΕπικαιρότηταΚρούσματα σε Mein Schiff 6: Και οι 12 είναι τώρα αρνητικοί! Ψευδώς...

Κρούσματα σε Mein Schiff 6: Και οι 12 είναι τώρα αρνητικοί! Ψευδώς θετικά τα πρώτα τεστ

Αρνητικά είναι και τα 12 τεστ για τον κορωνοϊό στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, τα μέλη του πληρώματος θα υποβληθούν ξανά σε τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 12 το μεσημέρι.
Τα τεστ, τα οποία είχαν γίνει σε ιδιωτικό εργαστήριο, είχαν βγει λανθασμένα οριακά θετικά.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε ότι τα πρώτα έξι τεστ βγήκαν αρνητικά στον επαναληπτικό έλεγχο και την Τρίτη, όπως φαίνεται, βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου). Το σημείο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτό, από την ώρα που έφτασε εκεί το κρουαζιερόπλοιο.
Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Το κρουαζιερόπλοιο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο -Πειραιάς – Κέρκυρα, μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.
Για τους 12 διαγνωσθέντες με κορωνοϊό, τα εξετασθέντα δείγματα ήταν χαμηλού ιικού φορτίου και είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Από τα μέλη του πληρώματος οι 23 είναι Έλληνες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα.
Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.