Ξεφάντωμα με ποτά, τραγούδια και κορωνοιό στις πλατείες της Αθήνας (video)

9 mins read

Προβληματισμό στην κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και δεύτερες σκέψεις για άμεσο άνοιγμα της καφεστίασης προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού στα «κορωνοπάρτι» που λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε πολλές περιοχές της Αττικής -και όχι μόνο.

kipseli

Στην περίπτωση της Κυψέλης μάλιστα, είναι το δεύτερο βράδυ που καταγράφονται τέτοιες εικόνες. Τα ίδια είχαν γίνει την Παρασκευή και… να οι εικόνες από το Σάββατο: Δυστυχώς όμως, δεν είναι μόνο η πλατεία στην Κυψέλη που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο.

kipseli__2_

Άνθρωποι χωρίς μάσκες, διασκέδαζαν και αγκαλιάζονταν χωρίς μάσκες, σαν να βρίσκονταν στο 2018.

peristeri__1_

Σε κάθε περίπτωση, και όπως προκύπτει από την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες (με εξαίρεση τη Βαρνάβα στο Παγκράτι), οι λοιμωξιολόγοι είναι αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: τη διατήρηση ενός πλαισίου μέτρων που επιβάλλει η διεθνής βιβλιογραφία και τη διάθεση της κοινωνίας που βλέπει τις πλατείες γεμάτες, ενώ παράλληλα πλανάται το ερώτημα: μήπως τα πράγματα ήταν καλύτερα, εάν λειτουργούσε η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις;

peristeri__2_

Κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την σκέψη, κάτι που έγραφε το protothema.gr από την περασμένη Τετάρτη, αφού ήδη έχει συζητηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο να ανοίξει η καφεστίαση ακόμα και πριν το Πάσχα. Ωστόσο, αυτή είναι μία απόφαση, που μπορούν να λάβουν μόνο οι επιστήμονες.

Facebook Comments