ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκινούν οι εμβολιασμοί αιτούντων άσυλο από τη δομή της Μαλακάσας

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί αιτούντων άσυλο από τη δομή της Μαλακάσας

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα και η αρχή θα γίνει από τη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Την ίδια μέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στα ΚΥΤ Κω και Λέρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο σχεδιασμός προέβλεπε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει την Πέμπτη από δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας, που υπάγονται στην Γ’ Υγειονομική Περιφέρεια, ωστόσο λόγω της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα αρχίσει από την Αττική, με τη δομή της Μαλακάσας να έχει οριστικοποιηθεί. Η έναρξη του εμβολιασμού στις δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας μετατίθεται για την επόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι τα εμβόλια που θα γίνονται στην ενδοχώρα – εντός των δομών- θα επιλέγονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός των αιτούντων άσυλο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τα ΚΥΤ της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Την ερχόμενη Πέμπτη θα αρχίσει ο εμβολιασμός και στα ΚΥΤ της Κω και της Λέρου, πάλι με το ίδιο εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ