ΑρχικήΕπικαιρότηταΞηλώνεται το ΔΣ της ΟΣΥ - Ποια ονόματα «πέφτουν» στο τραπέζι για...

Ξηλώνεται το ΔΣ της ΟΣΥ – Ποια ονόματα «πέφτουν» στο τραπέζι για τις επιτελικές θέσεις

Σε ριζικές αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., η οποία έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του στόλου των λεωφορείων και των τρόλεϊ στην Αττική, προχωρά η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Σύμφωνα με την economistas, συγκαλείται, σήμερα, εκτάκτως η γενική συνέλευση μετόχων της ΟΣΥ, με μοναδικό σκοπό την αντικατάσταση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Το ΔΣ της ΟΣΥ αποτελείται από πέντε μέλη, ωστόσο με τις αλλαγές που θα γίνουν ο αριθμός θα αυξηθεί σε επτά.

Ποια ονόματα “παίζουν” 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα καθήκοντα του εκτελεστικού διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας θα αναλάβει ο Στέφανος Αγιάσογλου.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, μεταξύ των ονομάτων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ήταν και εκείνο του Σάκη Ιωαννίδη, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψηφίου με τη Νέα Δημοκρατία στις περασμένες εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές του economistas, εκτός απροόπτου, ο κ. Ιωαννίδης δεν θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τρία από τα επτά νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΣΥ θα συγκροτήσουν την επιτροπή ελέγχου που, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τη διαδικασία χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου.

Ακολουθεί η ΣΤΑΣΥ 

Κατά τις ίδιες πηγές, θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και στη ΣΤΑΣΥ η οποία έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των μέσω σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ).