ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπανεξέταση των αδειών για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη

Επανεξέταση των αδειών για τα κτίρια που κρύβουν την Ακρόπολη

Πάνω από 9.000 οι υπογραφές που έχουν συλλέξει κάτοικοι της περιοχής – «Η θέα είναι πολιτισμικό αγαθό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετατρέπεται σε προνόμιο ορισμένων» δηλώνει η Μυρσίνη Ζορμπά
Την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής γύρω από την Ακρόπολη έχει προκαλέσει η οικοδόμηση πολυώροφων κτιρίων που κοιτούν στην Ακρόπολη.
Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 9000 υπογραφές και το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην επανεξέταση της άδειας των δύο δεκαώροφων κτιρίων.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα εξετάσει αναστολή χορήγησης οικοδομικών εργασιών και αδειών στην περιοχή, έως ότου επανεξεταστεί το πολεοδομικό πλαίσιο προστασίας της.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού «σε βραχυπρόθεσμη βάση, το ΥΠΠΟΑ προχωρά στην επανεξέταση των συγκεκριμένων περιπτώσεων και εκ νέου εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ):
– για την πρώτη περίπτωση (Φαλήρου), σε σχέση με τις απαιτούμενες εγκρίσεις, με παράλληλο αίτημα προς τον Δήμο Αθηναίων για τις εκδοθείσες πολεοδομικές άδειες
– για τη δεύτερη περίπτωση (Μισαραλιώτου), στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας αίτησης θεραπείας – σημειώνεται ότι δεν έχει ακόμα εισαχθεί προς αδειοδότηση σε όργανα του ΥΠΕΝ

«Η θέα είναι πολιτισμικό αγαθό» δηλώνει η Ζορμπά
«Η θέα είναι πολιτισμικό αγαθό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετατρέπεται σε προνόμιο ορισμένων. Οφείλουμε, ακόμη κι όταν τα προνόμια είναι φωλιασμένα σε διοικητικές πράξεις, κανονισμούς και όρους δόμησης, να ανταποκρινόμαστε στη διαμαρτυρία της κοινωνίας των πολιτών ώστε να υπάρξει ευνομία και αίσθημα δικαίου. Γι αυτό θα εξετασθούν σχολαστικά όλες οι παράμετροι και οι διαδικασίες και είμαστε σε συνεννόηση με τον Γιώργο Σταθάκη, ώστε να λάβουμε συντονισμένα τις σωστές αποφάσεις ως Πολιτεία, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας» » δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.