Κωνσταντινόπουλος: «Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που γίνονται δωρεάν rapid»

9 mins read

Παρέμβαση για τα δωρεάν rapid και pcr test έκανε με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Συγκεκριμένα έγραψε:

“Λένε κάποιοι όλα τα τεστ δωρεάν (rapid-pcr). Όλοι το ξέρουμε, δωρεάν δεν υπάρχει, απλά θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Σήμερα, γίνονται δωρεάν τεστ, προτείναμε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία και να διευρυνθεί το ωράριο ώστε οι πραγματικά αδύναμοι να έχουν την δυνατότητα χωρίς ουρές να κάνουν δωρεάν τεστ. Κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί στα δυο χρόνια μηχανήματα μοριακού ελέγχου και έτσι το PCR από νοσοκομείο Επαρχίας βγαίνει σε 48 ή 72 ώρες και έτσι δεν έχει αξία η ιχνηλατήση. Στον ιδιωτικό τομέα, προτείναμε ανώτατη τιμή 7rapid και 40€ pcr. Τα ραπιντ στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησαν από 20€ + και τα pcr 100€+ …

Όταν υπήρξε ανώτατη τιμή στα rapid 10€ , σε πολλά φαρμακεία η εξέταση γινόταν από 5-10€ , αν η ανώτατη ήταν 7€ τότε πιθανόν θα είχαμε από 4-7€ , με σεβασμό στους επαγγελματίες να έχουν ένα μικρό κέρδος! Το ίδιο θα ίσχυε και με τα pcr με ανώτατη τιμή 40€ απο 60€ στον ιδιωτικό τομέα.

Η τιμή πως βγήκε , με βάση τον ιδιωτικό τομέα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχει ο πίνακας. Η Αριστερά λέει όλα δωρεάν και στέλνει τον λογαριασμό στο φορολογούμενο , η Δεξιά στηρίζει υψηλές ανώτατες τιμές προς όφελος των μεγάλων ιατρικών ομίλων. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια διαφορετική πολιτική αντίληψη , στήριξης των αδύναμων, αποφυγή αισχροκέρδειας και εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ.

Ο καθένας αποφασίζει …”

 

Facebook Comments