Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους λόγω της 24ωρης απεργίας

18 mins read

Εξαιρετικά κουραστική υπήρξε η σημερινή ημέρα για όσους κυκλοφόρησαν στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής λόγω της 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από το πρωί η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς όλοι οι πολίτες που ήθελαν να κυκλοφορήσουν έπρεπε να πάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν και στα δυο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού, στον άξονα Κηφισίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Αλεξάνδρας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά.

Για να δείτε την κίνηση μπορείτε να πατήσετε κλικ εδώ.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και οι οδηγοί μπορούν αν χρησιμοποιούν τις λεωφορειο – λωρίδες.

Κυβερνητικές πηγές: «Η απεργία είναι αντιπολιτευτική ενέργεια»

Κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΠΟΕ ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών.

Όπως επισημαίνουν, τα αιτήματα κινούνται εκτός λογικής, ενώ πρόκειται για «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες ‘’εργατοπατέρες’’ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Ακόμη, τονίζουν ότι «Βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ,  του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον Νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις».

Και προσθέτουν ότι «Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

Τέλος, τα στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι «οι “εργατοπατέρες” ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες “εργατοπατέρες” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα